Ny innovationspris gik til SUND-forsker – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Ny innovationspris gik...

01. marts 2017

Ny innovationspris gik til SUND-forsker

Årets Innovatør

Mads Tvillinggaard Bonde fra Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi har fået Innovationsfondens nye pris, Årets Innovatør. Prisen blev overrakt ved EliteForsk-konferencen 23/2, hvor SUND-forskere også fik EliteForsk-pris og -stipendier, og hvor årets Sapere Aude-modtagere blev hædret.

Årets Innovatør Mads Bonde (3. fra venstre)
Foto: Ditte Valente

Siden 2011 har adjungeret lektor ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi (ILF) Mads Tvillinggaard Bonde været medstifter og medejer af virksomheden LABSTER, der ved brug af virtual reality laver virtuelle undervisningsmiljøer, der blander elementer fra spil, laboratorieforsøg og klassisk undervisning. Firmaets løsninger bruges i undervisningen på både danske og amerikanske universiteter.

Nu har Mads Tvillinggaard Bonde, som har været tilknyttet ILF siden marts 2016, modtaget Innovationsfondens pris som Årets Innovatør, der blev uddelt for første gang nogensinde ved EliteForsk-konferencen den 23. februar. Som Årets Innovatør 2017 modtager han en personlig hæderspris på 250.000 kr. samt et grafisk kunstværk af fotograf Nicolai Howalt.

En god dag for SUNDs forskning
EliteForsk-konferencen 2017 gav grund til stolthed for SUND og Københavns Universitet. Som beskrevet i omtalen fra 23. februar 2017 modtog Klaus Høyer (Institut for Folkesundhedsvidenskab) EliteForsk-prisen, mens Andreas Stribolt Rigas (Institut for Klinisk Medicin) og Ulrik Hvid Mistarz (Institut for Farmaci) fik EliteForsk-rejsestipendier.

Derudover hædrede EliteForsk-konferencen også årets modtagere af Sapere Aude-bevillinger fra Det Frie Forskningsråd (tidligere omtale offentliggjort i juni 2016), som talte fem forskere fra SUND: Lektor Troels Høyer Scheel (Institut for Immunologi og Mikrobiologi), Lektor Peter Nejsum (Institut for Veterinær Sygdomsbiologi) og Lektor Alicia Lundby (Center for Protein Research) fik Sapere Aude DFF-Forskningsleder-bevillinger. Signe Emilie Cremer (Institut for Klinisk Veterinærmedicin) og Alberto Oddo (Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi) fik Forskertalent-bevillinger