Professor Jens Juul Holst modtager Harrington Prisen for Innovation i Medicin – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Harrington Prisen for ...

08. marts 2017

Professor Jens Juul Holst modtager Harrington Prisen for Innovation i Medicin

Harrington Prisen for Innovation i Medicin

Den 21. april 2017 modtager professor Jens Juul Holst den prestigefyldte og internationale Harrington Pris for Innovation i Medicin. Prisen gives til forskere, der har formået at levere bemærkelsesværdige videnskabelige resultater med stort potentiale inden for innovation og klinisk anvendelse.

Det er opdagelsen af GLP-1 hormonet og anvendelsen af disse resultater til nye behandlinger af store metaboliske sygdomme som diabetes, som er årsagen til, at professor Jens Juul Holst modtager Harrington Prisen for Innovation i Medicin 2017. Prisen blev oprettet i 2014 ved Harrington Discovery Instituttet ved universitetshospitalerne i Cleveland, Ohio og The American Society for Clinical Investigation (ASCI) og gives til forskere, der har flyttet videnskaben frem med innovative opdagelser med klinisk potentiale.

”Jeg er meget glad for denne pris, især fordi det ikke er hver dag at der bliver lagt mærke til europæisk/nordisk forskning i nord-Amerika. Så det er lidt af et gennembrud” siger Jens Juul Holst, Afdeling for Endokrinologisk Forskning på BMI og Metabolisme Centret.

"Jeg er meget glad for denne pris, især fordi det ikke er hver dag at der bliver lagt mærke til europæisk/nordisk forskning i nord-Amerika. Så det er lidt af et gennembrud.

Professor Jens Juul Holst

Jens Juul Holsts forskningsmæssige virke er blandt de mest omfangsrige i verden inden for diabetes. Han er en af de mest citerede forskere i Europa og har publiceret over 1.200 videnskabelige artikler. 3.500 gange om året bliver han citeret, og han har ved siden af sit arbejde løbende modtaget store internationale priser for sin forskning. Udover det forskningsmæssige gennembrud har GLP-1 hormonet givet nyt håb til kronisk syge patienter og dannet basis for moderne diabetesbehandling.

De bedste af 58 nomineringer
Jens Juul Holst deler Harrington Prisen med Dr. Daniel J. Drucker fra Mount Sinai Hospital i Canada og Dr. Joel F. Habener fra Massachusetts General Hospital i USA, som også har gjort sig ekstraordinært bemærket i behandlingen af metaboliske sygdomme. Der har været i alt 58 nomineringer fra 49 institutioner i fem lande, og en komité bestående af medlemmer af ASCI Council og Harrington Discovery Institute Scientific Advisory Board har udpeget de tre forskere.

"De tre bemærkelsesværdige forskere er et eksempel på sundhedsvidenskabelig forskning, når det er allerbedst - fra den grundlæggende opdagelse til det medicinske gennembrud i den kliniske verden, der har betydning for flere millioner mennesker over hele verden", siger Dr. Jonathan Stamler, formand for Harrington Discovery Institute og Robert S. og Sylvia K. Reitman Distinguished Chair i Cardiovascular Innovation på UH Cleveland Medical Center og Case Western Reserve University School of Medicine.

I forbindelse med uddeling af prisen den 21. april vil de tre forskere holde en særlig forelæsning ”The Harrington Prize Lecture” ved Association of American Physicians/ASCI/American Physician Scientists Association Joint Meeting og samtidig publiceret et essay i The Journal of Clinical Investigation.

Professor Jens Juul Holst, mail: jjholst@sund.ku.dk, tlf: +45 35 32 75 18