Klar anbefaling fra vækstteam: Mere støtte til forskning – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Life Science

31. marts 2017

Klar anbefaling fra vækstteam: Mere støtte til forskning

Life Science

I dag har tre ministre og regeringens vækstteam for life science besøgt Mærsk Tårnet på SUND. Under overværelse af dansk presse har vækstteamet fremlagt deres 17 anbefalinger til, hvordan Danmark kan udvikle sin styrkeposition indenfor life science og skabe mere vækst.

Der skal flere ressourcer til forskning, hvis Danmark skal ligge i verdensklasse på life science området. Så klar er meldingen fra regeringens vækstteam for life science, der i rammerne af SUNDs nye forskningsfyrtårn Mærsk Tårnet har fremlagt deres anbefalinger til, hvordan Danmark skaber vækst på området. Formand for vækstteamet Kaare Schultz, administrerende direktør i Lundbeck A/S, fremlagde de 17 anbefalinger for en deltagerkreds af offentlige og private partnere, som efterfølgende var inviteret til at diskutere anbefalingerne. Kaare Schultz understregede, at en forøget, forbedret og fokuseret forskning er afgørende for, at Danmark kan markere sig i den globale konkurrence og henviste til, at forskningen skal have tilført flere ressourcer.

”Jeg er glad for, at vækstteamet anerkender universiteternes rolle og understreger, at forskning og uddannelse indgår som en essentiel del af den fødekæde der driver Danmarks life science fremad. Jeg håber, at anbefalingerne resulterer i øget investeringsvilje og mange flere konstruktive samarbejder omkring både forskning og uddannelse på tværs af offentlige parter og industri”, siger SUNDs dekan Ulla Wewer.

Stærk klinisk forskning som varemærke
I mødet deltog uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, fungerende sundhedsminister Karen Ellemann og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Samtlige ministre var enige om, at anbefalingerne giver vigtige og afgørende input til, hvordan Danmark fremover skal dyrke og drive life science aktiviteter, der skal sikre vækst, innovation og udvikling. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind understregede vigtigheden af at lægge sig i front, og fungerende sundhedsminister Karen Ellemann fremhævede Danmarks stærke kliniske forskning som eksempel på veletableret samarbejde.

Regeringens vækstteam for life science blev nedsat i 2016 og fik til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan Danmark skaber vækst inden for innovative behandlinger, forskning og eksport. Erhvervsminister Brian Mikkelsen rundede dagen af med at oplyse, at Regeringen i løbet af efteråret vil lancere en vækststrategi for området.