Henning Langberg er ny direktør i CHC – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Henning Langberg er ny...

21. april 2017

Henning Langberg er ny direktør i CHC

CHC

Copenhagen Healthtech Cluster har fra 1. maj 2017 ansat Henning Langberg til at stå i spidsen for at udvikle fremtidens sundhedsteknologiske løsninger og sikre, at de omsættes til bedre sundhed og skaber vækst og arbejdspladser i Greater Copenhagen.

Henning Langberg er professor i folkesundhedsvidenskab fra Københavns Universitet og har en lang, resultatskabende forskerkarriere bag sig. Han har flere patenter inden for sundhedsområdet og har startet flere virksomheder med fokus på sundhedsteknologi.

"Vi står overfor massive udfordringer i sundhedsvæsnet de kommende år. Blandt andet, fordi antallet af ældre og patienter med kroniske sygdomme stiger kraftigt. Vi skal derfor have sat skub i innovationen på sundhedsområdet, så vi kan yde den nødvendige hjælp til alle. Vi skal finde nye måder at gøre tingene på, og det indeholder samtidig muligheden for vækst i nye eller etablerede virksomheder," fortæller Henning Langberg.

Med sin erfaring inden for områder som rehabilitering, sundhedsdata, innovation og ledelse samt hans erfaring i krydsfeltet mellem kommuner og regioner, skal Henning Langberg sikre, at CHC når i mål med ambitionen om at skabe sund vækst i Greater Copenhagen.

Stort potentiale i samarbejde mellem sundhedsvæsen og virksomheder
Henning Langbergs ambition som direktør i CHC er at hjælpe virksomheder til at løse de sundhedsudfordringer, som kommuner og regioner aktuelt står overfor. Ifølge den kommende direktør findes der en række områder med enorme potentialer til gavn for patienter, sundhedsvæsen og virksomheder, herunder anvendelsen af sundhedsdata, udvikling af ny sundhedsteknologi og optimering af samarbejdet mellem sundhedsvæsen og virksomheder. I det nye job, vil Henning Langberg bevare tilknytningen til KU/SUND og forskningen gennem det samarbejde, som fakultetet har med Copenhagen Healthtech Cluster (CHC):

"En frugtbar innovationsproces i sundhedsvæsenet kræver, at vi etablerer et stærkere samarbejde mellem sundhedsprofessionelle, forskere og private virksomheder. Sundhedsvæsenet skal blive bedre til at beskrive deres behov, så virksomhederne kan bidrage til udviklingen af løsninger. Samtidig ser jeg det som en vigtig opgave at nedbryde barriere i sundhedsverdenen, så det bliver muligt for virksomhederne at teste og implementere de nye løsninger med den hastighed, der er nødvendig. Vi skal være hurtigere og mere effektive til at gribe de muligheder, der hele tiden opstår med ny teknologi”, siger Henning Langberg.

I 2012 grundlagde Henning Langberg CopenRehab, en brobyggende forskningsenhed, som beskæftiger sig med sundhedsteknologi og behandling af livstilsrelaterede sygdomme. Derudover har han haft en afgørende rolle i etableringen af det strategiske universitetspartnerskab, Copenhagen Health Innovation, som sammen med CHC og CACHET udgør et økosystem for sundhedsinnovation i Greater Copenhagen.

Henning Langberg tiltræder stillingen som direktør i CHC den 1. maj 2017.