Forskere i Folkesundhedsvidenskab gør os klogere på luftforurening i Sundhedsmagasinet – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Forskere i Folkesundhe...

02. maj 2017

Luftforurening

Professorerne Steffen Loft og Peter Møller skiller myter fra fakta om luftforurening i aften i DRs Sundhedsmagasinet. På en løbetur rundt om søerne og et besøg hos en børnefamilie i København fortæller de om deres forskning i giftige partiklers virkning på vores helbred.

Mange danskere dyrker motion i byens rum, men selvom der ikke kan være tvivl om, at fysisk aktivitet er sundt, kan der være grund til bekymring om de forurenende partikler fra trafikken i de større byer.

Er det fx rigtigt, at man på en tur rundt om søerne i København indtager ligeså mange giftige partikler, som hvis man ryger en cigaret? Og hvordan skal en børnefamilie, der bor lige ud til befærdede Falkoner Allé, forholde sig til luftforureningen?

Det kan du få svaret på, når professor og institutleder Steffen Loft og professor Peter Møller fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på SUND medvirker i Sundhedsmagasinet i aften tirsdag den 2. maj 2017 kl. 21.55-22.20 på DR1.

Professor Steffen Loft forsker i toksikologi, og hvordan kroppen håndterer giftstoffer. Især studerer han effekten af partikler i luftforureningen og har stor viden om kost, kræft og de negative sundhedsmæssige aspekter af moderne industriel nanoteknologi.

Professor Peter Møller forsker i toksikologiske virkningsmekanismer af miljøfaktorer og fysiologiske faktorer i forhold til folkesundhed. Han fokuserer blandt andet på toksikologiske effekter af miljøfarlige stoffer, som skaber reaktive iltradikaler og oxidation af DNA.

Se programmet tirsdag den 2. maj 2017 kl. 21.55-22.20 på DR1 eller se det efterfølgende på dr.dk/tv