Stor hæderspris til klinisk diabetesforsker – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Stor hæderspris til kl...

02. maj 2017

Stor hæderspris til klinisk diabetesforsker

Forskningspris

Professor og overlæge Filip Krag Knop fra Institut for Klinisk Medicin fik den 29. april Odd Fellow Ordenens Forskningspris 2017 for sin forskning i diabetes og tarmsystemet og sit arbejde med at etablere Center for Diabetesforskning på Gentofte Hospital.

Odd Fellow Ordenens prestigefyldte, årlige Forskningspris på 250.000 kroner uddeles hvert år til en person, som inden for de seneste år har haft stor betydning for den lægevidenskabelige forskning i Danmark.

Filip Krag Knop, som æren er tilfaldet i år, er professor i klinisk endokrinologi ved Institut for Klinisk Medicin på SUND og forskningsansvarlig overlæge og leder af Center for Diabetesforskning ved Gentofte Hospital.

Efter at have færdiggjort lægeuddannelsen i 2002 har Filip Krag Knop fokuseret på forskellige aspekter af diabetesforskning og har siden 2008 sammen med Professor Tina Vilsbøll opbygget et diabetologisk forskningscenter af internationalt format med en stab på omkring 60 medarbejdere på Gentofte Hospital.

Nogle af hans vigtigste opdagelser omfatter beskrivelsen af ekstrapancreatisk glukagonsekretion samt påvisning af galdesyrers indvirkning på sekretionen af tarmhormoner med betydning for glukosestofskifte og appetitregulering.

Filip Krag Knop har igennem hele sin karriere haft stort fokus på at videreformidle sin forskning. Han har publiceret 227 peer-reviewed videnskabelige arbejder, heraf 126 originalartikler og er en efterspurgt forelæser ved både internationale og nationale kongresser og konferencer.

Forskerprisen er uddelt af Odd Fellow Ordenen i samråd med professor, dr. med. et scient. Jens F. Rehfeld, professor dr. med. Jens Christian Djurhuus og professor, dr. med. Uffe Holmskov.

Odd Fellow Ordenen har 87.000 medlemmer i de nordiske lande. Ordenen har eksisteret i Danmark siden 1878 og arbejder på at forbedre både humanitære og etiske problemstillinger.