Ambitiøst farmaci-studie søger stærke studerende – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Ambitiøst farmaci-stud...

01. juni 2017

Ambitiøst farmaci-studie søger stærke studerende

Farmacistudiet

Det er en målsætning at rekruttere de bedst egnede og mest engagerede studerende til farmacistudiet, så frafaldet mindskes og kendskabet øges til et studie, der uddanner eftertragtede eksperter til vellønnede jobs i lægemiddelindustrien.

I disse uger kan unge gymnasieelever se en række videoer på Facebook, som tilsammen fortæller om farmacistudiets værdikæde. I videoerne fortæller førsteårsstuderende om livet på farmacistudiet på SUND og giver svar på nogle af de spørgsmål, som gymnasielever stiller; Hvordan vælger man det rigtige studie? Hvordan føles det at stå i laboratoriet på universitetet første gang? Hvordan kommer man som ny studerende godt i gang?

Videoerne fra farmaci-studiet er et led i en række nye tiltag, der skal forberede studerende på, hvad det vil sige at læse farmaci på SUND.

Hundredvis af unge mennesker søger hvert ind på farmaci. Men hvert år bliver en del optagede studerende også overvældet af for eksempel de høje krav til kemi. Frafaldsprocenten på 1. år er på ca. 15 %, hvilket er højt i forhold til andre bacheloruddannelser på SUND, men under gennemsnittet på KU. Uanset hvad skal det meget gerne nedbringes.

"Vi ønsker os de studerende, der har de rette faglige kompetencer og som er afklaret med hvad det er for et studie de starter på. Derved kan de klare sig igennem og bidrage til et fagligt stærkt farmacistudie," siger Ulf Madsen, skoleleder ved PharmaSchool.

Sammen med studieleder på farmaci, Tommy Nørskov Johansen, og skoleleder ved PharmaSchool, Ulf Madsen, har SUND Kommunikation udarbejdet en treårig strategisk indsats, der er igangsat og blandt andet er målrettet gymnasielever fra Fyn og Jylland, hvor rekrutteringen af kommende studerende er svagest. Videoerne ”boostes” derfor særligt over for denne målgruppe. Videoerne kan ses af alle på studier.ku.dk

Hør Daniel Hejs Tønnesen fortælle om, hvordan han engagerer sig socialt på studiet

Hør Louise Sidse fortælle om den første gang hun skulle fremstille et lægemiddel

Hør Lara K. Ali fortælle om sine drømme om at helbrede hjernesygdomme