Kom til debat om fremtidens forskning – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > Kom til debat om fremt...

07. juni 2017

Kom til debat om fremtidens forskning

Debat

Hvordan håndterer vi samfundets stigende forventninger til universitetet og dets forskere samt befolkningens faldende tillid til akademia? Deltag i debatten om fremtidens sundhedsvidenskabelige forskning med Søren Pind og toneangivende meningsdannere.

Universitetets vigtigste opgave er at skabe viden til samfundet. Men hvordan løser vi opgaven i en fremtid med udfordringer såsom dalende tillid til evidensbaseret forskning og stadigt større krav til forskeres rolle i den offentlige debat? Og hvordan sikrer vi videnskabens rolle i samfundet, så forskerkarrieren forbliver attraktiv for vores kommende generationer?

Det er blot nogle af temaerne, når Akademisk Råd inviterer til debatmøde tirsdag den 13. juni kl. 08.30-12.00 i Jerne Auditoriet i Mærsk Tårnet med bl.a. uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Debatmødet er åbent for alle, og det gælder derfor om at komme tidligt, hvis man vil have en god plads. Programmet åbnes med en varm kop kaffe, hvorefter dekan på SUND, Ulla Wewer byder velkommen.

Debatmødet tilbyder en unik mulighed for at diskutere, hvordan vi i fællesskab skaber de bedste rammer for videnskaben i de kommende 10, 20 og 30 år.

Akademisk Råd ser derfor frem til en engageret og vedkommende debat for hele SUND.

Program:
Kl. 08.30: Ankomst og kaffe
Kl. 09.00: Velkomst ved dekan Ulla Wewer
Kl. 09.05: Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind: Visioner for universitetet
Kl. 09.20: Q&A med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind
Kl. 09.45: Oplæg af Lars Frelle-Petersen, direktør for Digitaliseringsstyrelsen