SUND formidler forskning på Folkemødet – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > SUND formidler forskni...

06. juni 2017

SUND formidler forskning på Folkemødet

Folkemøde

Der skal debatteres sundhed, forskning og universitetets rolle i samfundet, når Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet inviterer inden for til forskningsformidling og debat i KU-teltet ved Indermolen på Folkemødet.

Antibiotikaresistens, lighed i sundhed, sundhedsmyter, retsmedicin og sund aldring. Det vrimler med interessante forskningshistorier og fascinerende videnskabsdebatter, når SUND som en del af KU’s tilstedeværelse på Folkemødet inviterer alle nysgerrige og videbegærlige folkemødedeltagere inden for i teltet på Indermolen.

Som en del af universitetets deltagelse i Folkemødet har KU valgt at stille skarpt på de forskere, der gennem tiden har gjort en stor forskel i videnskabens verden. Det sker gennem video-serien ”KU ændrer verden”, som bringer en række portrætter af KU-forskere, som har haft skelsættende betydning for moderne videnskabelige gennembrud. Se filmen om den danske læge og immunolog Niels K. Jerne her.

Lørdag aften er der også mulighed for at dyste om at blive Folkemødets skarpeste hjerne, når en række førende KU-forskere sammen med rektor Henrik Wegener og ordstyrer og hjerneforsker Peter Lund Madsen inviterer til underholdende og lærerig videnskabsquiz.

På Folkemødet vil SUND være repræsenteret med følgende arrangementer:

Torsdag d. 15. juni:

Kl. 14.25: Antibiotikaresistens – debat om fremtidens løsninger (G25 – Indermolen)

Kl. 15.30: Del dit syn på frivillighed (L1 Høiers Iscafé – Kirkepladsen)

Kl. 16.15: 3 skarpe om frivillighed (L1 Høiers Iscafé – Kirkepladsen)

Kl. 18.25: 600.000 flere ældre i 2040 - hvordan får vi råd? (G25 – Indermolen)

Kl. 19.30: Tredje halvleg – hvad drømmer seniorer om? (G25 – Indermolen)

Fredag d. 16. juni:

Kl. 10.30: Forebyggelse – en fælles indsats (G25 – Indermolen)

Kl. 12.25: Sunde vaner til et godt seniorliv (G25 – Indermolen)

Kl. 13.30: Fra vugge til krukke – science slam om lighed i sundhed (G25 – Indermolen)

Kl. 16.30: Robotter og virtual reality – debat om sundhedsuddannelser (G25 – Indermolen)

Kl. 18.25:  Rødbeder giver større udholdenhed – bag om sundhedsmyter (G25 – Indermolen)

Lørdag d. 17. juni:

Kl. 10.45: 3 skarpe om sund aldring (J8 Ældre Sagen – Kæmpestranden)

Kl. 17.20: Når de døde taler - 4 fortællinger fra en retsmediciner (G25 – Indermolen)

Kl. 19.30: Videnskabsquiz: Publikumsdyst om folkemødets skarpeste hjerne (G25 – Indermolen)

Se hele KU's program her.