Nordisk Farmakologi Pris til professor Thue W. Schwartz – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2017 > BCPT Nordic Prize

06. november 2017

Nordisk Farmakologi Pris til professor Thue W. Schwartz

BCPT Nordic Prize

Professor Thue W. Schwartz modtager BCPT Nordic Prize 2017 in Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology for sin mere end 40 års lange forskning inden for molekylær farmakologi.

Det internationalt anerkendte tidsskrift BCPT, Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology uddeler sin årlige Nordiske pris til professor Thue Schwartz fra Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research.

I begrundelsen for uddeling af prisen lægger komiteen vægt på, at Thue Schwartzs karriere spænder over et spekter af imponerende aktiviteter, og at han har en særlig evne til at drive tværfaglige samarbejder og samtidig fungerer som en inspirerende mentor for et stort antal unge forskere.

"Videnskabelige priser har forskellig betydning. Jeg er specielt glad og beæret over at modtage denne pris, da den uddeles inden for mit forsknings- og undervisningsfag, farmakologien, der let kommer i klemme i disse år med skiftende institutstrukturer. Det er meget vigtigt, at vi værner om et fag som farmakologien, der er utrolig vigtigt for uddannelsen af læger, ligesom det at forstå virkningsmekanismerne for lægemidler er essentielt for at udvikle nye lægemidler, opnå IPR og starte spin-out firmaer op

Professor Thue Schwartz

”Videnskabelige priser har forskellig betydning. Jeg er specielt glad og beæret over at modtage denne pris, da den uddeles inden for mit forsknings- og undervisningsfag, farmakologien, der let kommer i klemme i disse år med skiftende institutstrukturer. Det er meget vigtigt, at vi værner om et fag som farmakologien, der er utrolig vigtigt for uddannelsen af læger, ligesom det at forstå virkningsmekanismerne for lægemidler er essentielt for at udvikle nye lægemidler, opnå IPR og starte spin-out firmaer op”, siger Thue Schwartz.

Resultatskabende forskning i international topklasse
Komiteen oplyser, at Thue Schwartz har en sjælden evne for både at være i front på den førende forskning og samtidig kunne omsætte sin forskning til succesrige biotekvirksomheder.

Komiteen fremhæver: ”Meget få forskere er i stand til at kombinere farmakologisk forskning på højeste internationale niveau med forretningsudvikling. Igennem sin karriere har Thue Schwartz gentagne gange og med en aldrig svigtende energi vist en exceptionel evne til at gennemføre resultatskabende forskning af højeste kvalitet ved gentagne gange at indføre innovative metoder og koncepter inden for farmakologi med et fokus på biotek. Han har på fornem vis forenet molekylær mekanistisk analyse in vitro, in vivo, transgene analyser, og gennem et vellykket samarbejde med biotekselskaberne bidraget til hele "life cycle" for farmakologi fra laboratoriet til klinikken.”

Thue Schwartz har publiceret mere end 310 videnskabelige artikler, har opnået talrige patenter og modtaget flere prestigefyldte priser i form af blandt andet Jahre Prisen (1990), Lundbeck Prisen (1997), og Novo Nordisk Prisen (2001).

Professor Thue Schwartz, mobil: +45 22 62 22 25, mail: tws@sund.ku.dk