Australsk superstuderende satser på global sundhed – Københavns Universitet

31. maj 2016

Australsk superstuderende satser på global sundhed

Scholar ship

Her får vi ikke bare tingene fortalt, men vi diskuterer med hinanden på studiet - vi arbejder i grupper og har mere tid til at udvikle os.

Først modtog hun et halv-årigt legat fra Novo Nordisk International Talent Program, der er sat i verden for at hjælpe studerende fra International Alliance of Research Universities (IARU), og som er et samarbejde mellem Novo Nordisk og Københavns Universitet. I maj modtog hun så den præstigefyldte anerkendelse fra Kronprinsesse Mary, nemlig The Crown Princess Mary Scholarship.

Winifred Knight hedder den australske studerende, der er i gang med at læse en dobbelt bachelor – Bachelor of Medical Science og Bachelor of Arts. Hun roses for at være en fremragende studerende med en god analytisk tankegang og et betydeligt akademisk niveau.

”Der er flere grunde til, at jeg valgte Københavns Universitet. Jeg er meget interesseret i, hvor lige man er i det danske velfærdssystem, og at alle har adgang til sundhedsvæsnet. Samtidig kunne jeg søge et privat legat til et forskningsbaseret universitet. Og så vil jeg gerne have erfaring med researchbaserede forskningsprogrammer,” fortæller Winifred Knight. Hun kommer fra Australian National University in Canberra.

Winifred Knight er især begejstret for et af sine fag ’Global Health and Migration’ om immigranters sundhed og øget lighed til sundhed på tværs af samfund.

”Jeg vil gerne hjælpe i andre dele af verden, hvor man ikke har lige adgang til sundhed. Da jeg var i Nepal som frivillig oplevede jeg, hvordan mange slet ikke har den adgang. Det er det, jeg tænker mest på lige nu. Jeg vil gerne rejse mere og få flere erfaringer.”

En af de mest markante forskelle på at være studerende i Australien og i Danmark er måden at blive undervist på. Det er i hvert fald det, Winifred Knight har bidt ekstra mærker i.

”Her har vi meget mere selvstændigt arbejde, mens vi i Australien har mange flere obligatoriske forelæsninger. Her har vi tid til at diskutere med vores studiekammerater, vi har meget gruppearbejde, og vi har mere tid til at udvikle os individuelt. Vi får ikke bare et fag fortalt, vi researcher selv.”

I begyndelsen af maj mødte Winifred Knight sin landsmand Kronprinsesse Mary til legatoverrækkelsen.

”Jeg blev meget overrasket over at modtage legatet, og det er selvfølgelig dejligt at blive anerkendt for mit arbejde på mit studie. Og så var det en ekstra bonus ved at være i Danmark at møde kronprinsessen og tale med hende om hendes arbejde for kvinders rettigheder i verden. Det var meget inspirerende.”