CRT og Københavns Universitet annoncerer aftale om at udvikle kræftbehandlinger med antistoffer – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2016 > CANCER RESEARCH TECHN...

20. april 2016

KRÆFT

CANCER RESEARCH TECHNOLOGY og Københavns Universitet har underskrevet en aftale med det schweiziske ADC Therapeutics Sarl (ADCT) om at licensere antistoffer mod et overfladeprotein særligt forbundet med kræft. ADCT vil benytte antistofferne til at udvikle et nyt antistoflægemiddel (ADC), som muligvis kan benyttes i forskellige kræftbehandlinger.

Antistofferne – som fremstilles i samarbejde med forskere fra Cancer Research UK og Københavns Universitet – skal målrettes et overfladeprotein, der er overrepræsenteret på kræftceller, men som man ikke finder på sunde celler.

ADCT vil inkorporere antistofferne i en ny ADC-behandling ved hjælp af deres licenserede linker og pyrrolobenzodiazepine (PBD) cytotoksiske sprænghovedsteknologi*. Det forventes, at antistofferne specifikt målretter PBD-celledræberne mod kræftcellerne, hvorved man undgår at ramme sundt væv.

Thomas Bjørnholm, Prorektor for Forskning og InnovationKøbenhavns Universitet udtaler, ”Vi er meget glade for og stolte over, at ADCT har licenseret forskning fra universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet med henblik på at udvikle en ny kræftbehandling. Vores mission som offentligt universitet er netop at sikre, at vores mest avancerede forskning udbredes og bruges på markedet i samarbejde med industrien til samfundets bedste.”

Dr. Keith Blundy, Cancer Research Techlogy’s direktør udtaler, ”Denne vigtige licensaftale skaber forbindelse mellem CRTs adgang til forskning i verdensklasse og ADCTs avancerede teknologi, så vi sammen kan udvikle nye spændende kræftbehandlinger."

”Vi håber, at denne aftale vil bane vejen for lovende nye, målrettede behandlinger af forskellige kræftformer, hvor man undgår at ødelægge sundt væv."