Erfaren erhvervsprofil skal løfte sundhedsinnovationen på KU – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2016 > Erfaren erhvervsprofil...

08. september 2016

Erfaren erhvervsprofil skal løfte sundhedsinnovationen på KU

Ny prodekan

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet har ansat Trine Winterø som prodekan for innovation og samfundsrelationer. Hun vil dermed stå i spidsen for at videreudvikle fakultetets prioriterede indsats inden for sundhedsinnovation, sundhedsinnovationsuddannelse og erhvervssamarbejde.

Trine Winterø tiltræder stillingen som prodekan på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet den 1. december 2016.

Den ny prodekan kommer fra en stilling som administrerende direktør for MedTech Innovation Center (MTIC) og er medlem af Innovationsfondens bestyrelse. Med sin lange karriere og flotte resultater indenfor vidensbaseret innovation og erhvervssamarbejde, bringer Trine Winterø værdifulde ledelseskompetencer og erfaringer til SUND. Hendes opgave bliver at styrke omsætningen af forskningsresultater og sætte forskere og studerende i stand til lettere, hurtigere og mere effektivt at skabe konkrete løsninger med værdi for samfundet.

”Jeg er meget stolt over, at vi har tiltrukket en prodekan med Trines Winterøs dybe erfaring og brede netværk. Jeg er overbevist om, at Trine er den rette person til at videreudvikle de strategiske samarbejder og alliancer, som i de senere år har styrket vores indsats inden for sundhedsinnovation, sundhedsinnovationsuddannelse og erhvervssamarbejde. Jeg glæder mig til at byde Trine velkommen på SUND” siger dekan Ulla Wewer. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Trine Winterø har en bemærkelsesværdig karriere. Hun er uddannet som Msc. i Food Science and Technology og har en Ph.d. i Molekylær Genetik. Siden 2008 har hun som administrerende direktør i MTIC, en accelerator med speciale i sundheds-teknologi, stået i spidsen for at etablere et tæt samarbejde mellem vidensinstitutioner, virksomheder og offentlige partnere. Der er bl.a. hvert år gennemført 50-100 nye projekter fokuseret på udvikling af nye produkter til sundhedssektoren.

Tidligere har Trine Winterø i en længere årrække haft direktørposter i Symbion Capital og Symbion Management. Sideløbende har hun haft tunge poster i det danske innovationslandskab som medlem af bl.a. Innovationsfondens- og Markedsmodningsfondens bestyrelser.

I lighed med regeringen, industrien, den offentlige sektor og investorer i sundhedsområdet har Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet blikket skarpt rettet mod en stærkere innovationskæde.

”SUND står for excellent forskning, viden og kvalitet. Med det fokus vil jeg tage fat på at skabe værdifulde koblinger mellem forskere, studerende og erhvervslivet – lige der hvor innovationen rent faktisk sker. For mig er det vigtigt, at SUND har fokus på det, som Danmark skal leve af i fremtiden og at vi konstant har ambitioner om at samarbejde med de bedste i verden”, siger Trine Winterø.

Trine Winterø, mobil:  +45 2343 1802, mail:trine@winteroe.dk