Forskning skal udvikle fundamentet for fremtidens lægemidler – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2016 > Christian Adam Olsen

13. december 2016

Forskning skal udvikle fundamentet for fremtidens lægemidler

ERC Consolidator Grant

Professor ved Center for Biopharmaceuticals og Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Christian Adam Olsen, modtager det prestigefyldte ERC Consolidator Grant.

Christian Adam Olsens puls steg en kende, da han kæmpede med ansøgningssystemet for at åbne det elektroniske dokument, der skulle fortælle, om han og hans forskergruppe havde fået det eftertragtede ERC Consolidator Grant. Men der var ikke noget at være nervøs over. Langt nede i dokumentet var budskabet nemlig særdeles positivt. Christian Adam Olsen havde fået tildelt den eftertragtede femårige bevilling, som gives til forskere, der har vist stort talent og excellente resultater.

”Bevillingen er en stor anerkendelse af vores forskningsarbejde, og jeg er både glad og stolt over at modtage det. Et skulderklap i den størrelse giver en god motivation i det daglige arbejde. Derudover er bevillingen en vigtig konsoliderende faktor for vores forskning og sikrer en kontinuitet, der giver ro til at kunne fordybe sig i projektet”, siger Christian Adam Olsen.

"På sigt håber vi at kunne skabe fundament for udvikling af lægemidler inden for forskellige sygdomsområder. Én af de ting, vi vil se på i forbindelse med dette projekt, er mulige forbindelser mellem cancer og metabolisme. Det er vi interesserede i at undersøge helt ned på det molekylære niveau, og det kan nu lade sig gøre med den nye bevilling

Professor Christian Adam Olsen

Nye teknologier er vejen frem
Christian Adam Olsen har altid haft interesse i lægemidler med fokus på det kemiske fundament. Hans forskningsområde ligger inden for anvendelse organisk kemiske metoder til at undersøge enzymkinetik og processer i levende celler. En vigtig del af forskningen består i at udvikle teknologier og opdage nye biologiske mekanismer og måder at hæmme sygdomsrelevante mekanismer. Det er netop denne forskning, som den nye bevilling skal understøtte.

”I vores forskning prøver vi at bruge vores kemiske viden til at udvikle metoder, så vi kan lære noget om sygdomsrelevante biologiske mekanismer. På sigt håber vi at kunne skabe fundament for udvikling af lægemidler inden for forskellige sygdomsområder. Én af de ting, vi vil se på i forbindelse med dette projekt, er mulige forbindelser mellem cancer og metabolisme. Det er vi interesserede i at undersøge helt ned på det molekylære niveau, og det kan nu lade sig gøre med den nye bevilling”, siger Christian Adam Olsen.

Christian Adam Olsen er kandidat fra DTU, ph.d. fra Det Farmaceutiske Universitet og har været postdoc i USA på The Scripps Research Institute i La Jolla, CA. Det var hér, Christian Adam Olsen fik vakt nysgerrighed for sit forskningsområde og også fik skabt det fundament, som han bygger videre på ved SUND.

Christian Adam Olsen, mail: cao@sund.ku.dk, mobil: 22 28 20 06