Industriprofessorat og stor pris til Peter Rossing – Københavns Universitet

20. april 2016

Industriprofessorat og stor pris til Peter Rossing

Industriprofessorat

Peter Rossing udnævnes som professor i endokrinologi med særligt fokus på diabetisk karsygdom ved Københavns Universitet.

Professor Peter Rossing tiltræder 1. maj 2016 et industriprofessorat på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Han skal de næste fem år være med til at skabe mere synergi mellem forskningen på fakultetet og den kliniske praksis på Steno Diabetes Center.

Peter Rossing er i dag adjungeret professor på Aarhus og Københavns Universitet og forskningsleder ved Steno Diabetes Center, som efter forventning overgår til Region Hovedstaden næste år og bliver en del af et nyt innovativt diabetescenter for hele regionen.

Fra maj 2012 til maj 2016 har Peter Rossing været formand for Dansk Endokrinologisk Selskab, og han er samtidig formand for Danske Regioners Nationale Kvalitetsdatabase.

International pris for fremragende forskning i diabetes
Rossing modtager samtidig den anerkendte, internationale diabetespris Camillo Golgi prisen for sit mangeårige arbejde med at forebygge og behandle diabeteskomplikationer. Prisen uddeles en gang om året af det Europæiske Selskab for Diabetesforskning, EASD, til en europæisk forsker, som har ydet en særlig indsats inden for diabeteskomplikationer.

”Peter Rossing har igennem hele sin karriere både som kliniker og forsker arbejdet med at forebygge forekomsten og forbedre behandlingen af især komplikationer i nyre- og hjertekar, som kan føre til tidlig død. Han har identificeret flere risikofaktorer, bl.a. mangel på D-vitamin og forhøjet urinsyre og vi glæder os over dette fine og velfortjente skulderklap”, siger CEO på Steno Diabetes Center, Professor John Nolan.

Camillo Golgi Prisen uddeles i München tirsdag d. 13. september ved EASDs årlige kongres. I forbindelse med prisoverrækkelsen er Peter Rossing inviteret til at holde en forelæsning om sit arbejde.

Kontakt
Presseansvarlig Kristine Snedker, tlf. 2364 8842, e-mail: kristine.snedker@sund.ku.dk
Presseansvarlig Marie Vedel Kessing, tlf. 3079 0557, e-mail: mvke@steno.dk