Nyt partnerskab accelererer entreprenørskab i SUNDS farma-uddannelser – Københavns Universitet

17. oktober 2016

Nyt partnerskab accelererer entreprenørskab i SUNDS farma-uddannelser

Uddannelse

SUND har netop indgået et strategisk partnerskab med biofarmavirksomheden Bristol-Myers Squibb og Fonden for Entreprenørskab. Det nye partnerskab sigter på et langvarigt samarbejde og vil i første omgang tilbyde de kandidatstuderendes under SUNDs PharmaSchool nye kurser og kompetencer i entreprenørskab og innovation.

Allerede fra efteråret 2017 vil SUNDs farma-studerende kunne vælge det nye kursus i entreprenørskab, når lægemiddelvirksomheden Bristol-Myers Squibb stiller danske og internationale eksperter til rådighed som undervisere i innovation, forretningsstrategi, udvikling af lægemidler m.m. Bristol-Myers Squibb vil desuden uddele to start up legater på hver 50.000 kr. til de to studerende, der fremviser projekter med størst potentiale indenfor bio-farmaområdet.

"De mange investeringer, Bristol-Myers Squibb har foretaget i Danmark, har betydet en større ekspertise omkring dansk biotek og de udfordringer, mange dygtige forskere står med, når de vil springe ud som iværksættere. Det har fået os til at sætte ind med støtten til dette fag, som forhåbentligt også vil styrke relationerne mellem universitetsverdenen og erhvervslivet”, siger Anders Thelborg, adm. direktør i Bristol-Myers Squibb Danmark.

Bristol-Myers Squibb har de seneste år investeret massivt med et tocifret milliardbeløb i danske forsknings- og udviklingsprojekter. Anders Thelborg er en del af regeringens vækstteam, som skal bidrage til udviklingen af life science området i Danmark.

"Jeg glæder mig over, at Bristol-Myers Squibb i rekordfart har sat handling bag intentionerne. Vi vil meget gerne samarbejde mere med erhvervslivet og sikre, at vores dygtige kandidater har netop de kompetencer, som efterspørges på mange centrale poster både nationalt og internationalt

Dekan Ulla Wewer

Det var netop Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Panum, som dannede ramme for dialogen, da tre ministre, regeringens vækstteam og en lang række centrale aktører for nyligt drøftede, hvordan Danmark sikrer fortsat vækst og øget eksport af lægemidler og medico-produkter. Her pegede både erhvervslivet, interesseorganisationer og forskningsinstitutioner på nødvendigheden af at øge samarbejdet, rekruttering og talentudvikling.

”Jeg glæder mig over, at Bristol-Myers Squibb i rekordfart har sat handling bag intentionerne. Vi vil meget gerne samarbejde mere med erhvervslivet og sikre, at vores dygtige kandidater har netop de kompetencer, som efterspørges på mange centrale poster både nationalt og internationalt,” siger dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

”Med det nye samarbejde sikrer vi, at de studerende får knyttet deres faglige viden sammen med entreprenørielle kompetencer. Det betyder, at de fremover kan handle på indsigter og muligheder samt skabe fornyelse og innovation inden for biopharma-industrien. Vi har store forventninger til samarbejdet,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Læs mere i Berlingske Business' artikel bragt mandag den 17. oktober 2016