Safe Delivery App med på international kvindekonference – Københavns Universitet

17. maj 2016

Safe Delivery App med på international kvindekonference

Fødselsapp

Dansk udviklet app er med på den internationale konference om kvinder og pigers rettigheder, Women Deliver, som finder sted i København i denne uge. The Safe Delivery App er udviklet af den danske NGO Maternity Foundation i samarbejde med Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

Hver dag dør 800 kvinder og 7.000 spædbørn i forbindelse med graviditet og fødsel primært i udviklingslande. Langt størstedelen af dødsfaldene kunne være undgået, hvis kvinden havde haft en kvalificeret fødselshjælper ved sin side. Derfor har fagfolk udviklet en særlig fødselsapp, Safe Delivery App, der kan assistere fødselshjælpere med at håndtere komplikationer i forbindelse med graviditet og fødsel.

Safe Delivery App’en er udviklet i samarbejde med den danske NGO Maternity Foundation og assisterende forsker Stine Lund fra Institut for Folkesundhed, Københavns Universitet, og fødselslæge Bjarke Lund Sørensen fra Syddansk Universitet med støtte fra blandt andre MSD for Mothers og Det Obelske Familiefond.

Women Deliver sætter fokus på app’en
Verdens største internationale konference om kvinder og pigers rettigheder, Women Deliver, der finder sted i København i denne uge har udvalgt app’en som en af de mest innovative app’s, der har bidraget til kvinders globale sundhed.

Maternity Foundation, der står bag Safe Delivery App’en, er en dansk udviklingsorganisation, der arbejder for at redde mødres og nyfødtes liv i forbindelse med graviditet og fødsel. Maternity Foundation skal præsentere app’en, når verdens førende eksperter inden for området mødes til konferencen i Bella Centeret. Det er første gang, konferencen finder sted på dansk jord. Læs mere om konferencen her.