Studerende vinder international case-challenge med diagnose-app – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2016 > Studerende vinder inte...

28. november 2016

Studerende vinder international case-challenge med diagnose-app

Global Health Case Challenge

73 studerende fra hele verden, 24 timer til deadline og et internationalt dommerpanel. Det var præmissen for årets Global Health Case Challenge den 17.-18. november. Vinderholdet med tre studerende fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ombord præsenterede en ambitiøs diagnose-app.

Infosalen på Nørre Allé summede torsdag morgen i sidste uge af engagerede studerende og varm kaffe, da EIT Innovation Day Global Health Case Challenge præsenterede årets case. Efter taler af blandt andet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets dekan, Ulla Wever, flåede de studerende opgavekuverterne op, gik sammen i hold og lagde hovederne i blød. I de næste 24 timer kæmpede de for at præsentere den mest innovative og stærkeste tværfaglige løsning på WHO Europes case-udfordring: Find svaret på en af verdens største sundhedsudfordringer; kampen mod antibiotisk resistens.

Stemningsvideo fra dagen og en snak med hold 4, som ikke vandt, men alligevel tager en masse med hjem fra dagen.

De 73 udvalgte studerende var fra 26 forskellige lande og repræsenterede 28 forskellige studier fordelt på seks af Europas højst rangerede universiteter.

”Når man sætter studerende sammen fra forskellige studieretninger og kulturelle baggrunde, får man eksponentielt forskellige perspektiver på et problem. Idéerne vil være mangeartede, og det vil facilitere et helt andet niveau af kreative løsningsforslag. School of Global Health har samtidig til formål at styrke de studerendes jobparathed, og mulighed for netværksdannelse på tværs af lande og studieretninger, og her er case challenge-formatet også en unik mulighed,” sagde Flemming Konradsen, professor og leder af Afdeling for Global Sundhed på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU, inden casen blev præsenteret.

Seks eksperter inden for antibiotisk resistens og sundhedsinnovation var udpeget til jury, der sad på den tunge beslutning: Hvem skulle vinde årets case challenge og sendes til Barcelona for at pitche på ny og modtage rådgivning fra WHO Europe om deres videre færd?

Tre studerende fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på vinderholdet
Et utal af tomme kaffekander og energidrikdåser var alt, der var tilbage i Infosalen fredag efter frokost. Holdene rykkede til CSS på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, hvor afgørelsen skulle findes. Her pitchede alle holdene deres idéer mundtligt foran juryen og publikum. Efter flere intense pitching-runder og votering blandt dommerne, blev Hold 3 kaldt på scenen. 24 timers hårdt arbejde og evnen til at sælge idéen på en scene for over 150 publikummer kastede 1. pladsen af sig.

Det glade vinderhold, der bl.a. har vundet en tur til Barcelona. Foto: Justin Robert Yee

Holdet bestod af de tre medicinstuderende fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU; Johan Bundgaard, Mark Khurana og Troels Rømer, International Business & Politics-studerende fra CBS Kasper Djernæs og Medicin og Teknologi-studerende fra DTU/KU Jakob Simonsen. Holdet præsenterede web-app’en Acumulus, som er en A.I.-computing service, som sammenligner symptomer med big data som for eksempel epidemiologiske data, infektioner og klinisk data.

Holdet har præsenteret deres idé i Barcelona og fået rådgivning af eksperter fra WHO Europe.