Ungt SUND talent får EliteForsk-Rejsestipendiet – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2016 > EliteForsk-Rejsestipen...

22. februar 2016

Ungt SUND talent får EliteForsk-Rejsestipendiet

EliteForsk-Rejsestipendiet

Nysgerrighed, samarbejde og en glødende interesse for forskning. Det er drivkraften bag ph.d.-studerende og læge Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen. Nu bliver hans talentfulde indsats belønnet med Uddannelse- og Forskningsministeriets prestigefyldte EliteForsk-Rejsestipendium.

EliteForsk-Rejsestipendium bliver hvert år givet til særligt talentfulde ph.d.-studerende til et længerevarende studieophold ved de fremmeste forskningsmiljøer i verden. Og det er lige netop, hvad 27-årige ph.d.-studerende og læge Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen har tænkt sig at bruge det til.

”Stipendiet skal bruges til to vigtige formål. Først og fremmest kan jeg fortsætte mit arbejde på Max-Planck Instituttet i München, hvor vi udarbejder proteinprofiler af menneskers blod for at undersøge biomarkører inden for forskellige sygdomme – især diabetes og metabolisme. For det andet får jeg mulighed for at komme til Joslin Diabetes Center på Harvard Medical School i Boston, som har helt unikke faciliteter i forhold til insulinsignalering i celler, i mus og mennesker. Stipendiet er med til at udvide horisonterne for min forskning, så jeg og vores team kan indgå nogle spændende internationale samarbejder og skabe nye resultater”, siger Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen.

Nye muligheder skal udforskes og afprøves
Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen er tilknyttet Afdeling på Endokrinologisk Forskning ved Biomedicinsk institut og NNF Center for Basic Metabolic Research, hvor han arbejder tæt sammen med Jens Juul Holst. Derudover arbejder han også sammen med Matthias Mann på NNF Center for Protein Research, og netop samarbejdet med de to anerkendte topforskere har været en enorm inspiration og givet stor og udbytterig læring.

”Jeg er drevet af min nysgerrighed, min søgen efter nye opdagelser og et ønske om at forstå biologien og menneskets fysiologi. Som læge er det ultimative mål, at vores arbejde en dag kan bruges til behandling og diagnostik. Sammen med mine vejledere Jens Juul Holst og Bolette Hartmann har jeg især beskæftiget mig med det translationelle aspekt, og det har åbnet en verden af muligheder. Ved at kombinere basal forskning med kliniske aspekter kan vi udforske biologien i bund til gavn for patienter og samfund”, siger Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen.

”Husk at nyde de daglige detaljer”
Stipendiet gives til særligt talentfulde ph.d.-studerende, og der er ingen tvivl om, at Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen falder inden for kategorien. Allerede som medicinstuderende viste han interesse for at kombinere grundforskning og lægevidenskab og har i en tidlig alder skabt unikke internationale forskningsrelationer. Han har bidraget til at publicere 21 peer-reviewed artikler, tiltrukket eksterne fondsmidler, er daglig instruktør for et af verdens største online diabeteskurser (Diabetes – a Global Challenge), er Global Clinical Scholar alumni  ved Harvard Medical School og har modtaget European Molecular Biology (EMBO) Fellowship Award.

Hvis han skal give andre håbefulde ph.d.-studerende et råd med på vejen, er han ikke i tvivl.

”Du skal fordybe dig i det, som du brænder for. Så kommer stipendier, fondsmidler og artiklerne også i det lange løb. Men det vigtigste er, at du føler, det er sjovt. En ph.d. er ikke bare tre år, der skal overstås. Husk at nyde de daglige detaljer, som er exceptionelle for forskningsmiljøet. De internationale relationer, den særlige stemning i et laboratorium, de små personlige oplevelser og de personlige relationer til dine vejledere og dygtige kollegaer”, siger Nicolai Jacob Wewer Albrechtsen.

EliteForsk-Rejsestipendiet bliver overrakt ved en særlig ceremoni på Ny Carlsberg Glyptotek torsdag den 25. februar 2016 og er på 200.000 kroner.