København åbner unikt velfærdsteknologisk hus – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2014 > København åbner unikt ...

26. august 2014

København åbner unikt velfærdsteknologisk hus

SUND Vækst Huset

Den 27. august slår Københavns Kommune dørene op til et unikt hus, hvor kommune, forskere og virksomheder i fællesskab skal udvikle velfærdsteknologiske løsninger til gavn for borgerne. Kommunen skal drive huset fra Copenhagen Science City på Nørrebro i tæt samarbejde med Københavns Universitet.

Som noget helt nyt får kommunale nøglepersoner, virksomheder og forskere inden for velfærdsteknologi mulighed for at blive samlet i ét innovativt hus på Nørrebro. Her skal de i fællesskab udvikle teknologiske løsninger med særlig fokus på træning og anden fysisk aktivitet. Åbningen vil især komme ældre borgere og borgere ramt af kroniske sygdomme, som KOL og diabetes, til gode. Det siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) og uddyber:

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet vil gerne fremme innovationskraft, kreativitet og nytænkning blandt de studerende.

- Sund Vækst Huset er en af hjørnestenene i kommunens 2025-plan for velfærdsteknologi. I København har vi en ambition om at sprænge rammerne for, hvordan en kommune udvikler velfærdsteknologi i tæt samarbejde med borgere, medarbejdere, virksomheder og forskere - og det er netop, hvad huset her skal gøre, siger Ninna Thomsen.

Et hus for alle

Huset vil danne ramme om workshops, innovationsforløb og kurser for både borgere, medarbejdere, virksomheder og forskningsinstitutioner. Herunder et laboratorium kombineret med en træningssal og kontorfaciliteter til kommunens medarbejdere og de tilknyttede forskere og studerende fra Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business School.

- På Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet vil vi gerne fremme innovationskraft, kreativitet og nytænkning blandt de studerende – SUND Vækst Huset vil stimulere iværksættergenet og forhåbentlig også inspirere SUNDs talenter til at skabe fremtidens velfærdteknologi, siger dekan Ulla Wewer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Teknologi skal fungere i virkeligheden

Henning Langberg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet er den ansvarlige professor fra Københavns Universitet, og ser frem til det nye fællesskab.

- Det er en kæmpe udfordring at få nye, teknologiske nye løsninger til at blive implementeret og ”levedygtige”, når et forskningsprojekt er afsluttet. Det nye samarbejde om innovation har til formål at nedbryde barrierer og kurere børnesygdomme fra start. Opfindelser og løsninger skal give mening for brugerne og opfylde deres behov. Vi er netop i gang med at teste en app, der skal motivere diabetikere til at gå intervalgang. Vi kan allerede nu se, at app’en skal justeres for at være ”bæredygtig” uden for projektet. Version 2 skal indeholde nye løsninger og endnu mere brugervenlighed, og den innovation skal foregå i det nye hus, siger Henning Langberg.

Henning Langberg