”Dørene til fremtidens sundhedslandskab står åbne” – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2015 > Health Axis Europe

28. august 2015

”Dørene til fremtidens sundhedslandskab står åbne”

Health Axis Europe

Københavns Universitet er torsdag den 27. august rykket et skridt nærmere en plads i toppen af det sundhedsinnovative landskab. Universitet har netop skrevet under på at blive en del af den strategiske alliance Health Axis Europe sammen med sundhedsklyngerne Cambridge (England), Leuven (Belgien), Maastricht (Holland) og Heidelberg (Tyskland).

Dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er ikke i tvivl. Samarbejde, videndeling og fælles visioner er vejen frem, hvis København Universitet skal udvikle forskning i verdensklasse, der skal skabe innovation og vækst.

- Strategisk samarbejde med andre videnscentre er en afgørende faktor for, at vi kan navigere succesfuldt i fremtidens sundhedslandskab. Et aktivt netværk med de andre sundhedsklynger sikrer os, at vi nemt og hurtigt kan udveksle viden og trække på  hinandens spidskompetencer. Det kan komme os til gavn på mange niveauer: Vores ansøgninger om forskningsmidler, vores samarbejdsmuligheder med erhvervslivet og  i forhold til at tiltrække de bedste talenter i verden. I dag har vi indgået en aftale, som på tværs af de europæiske grænser åbner dørene til en mere smidig og fremsynet tilgang til viden, vækst og sundhedsinnovation, siger Ulla Wewer.

Health Axis Europe har til formål at facilitere og koordinere EU-finansieret forsknings- og udviklingssamarbejde. Alliancen skal understøtte uddannelse af talentfulde forskere og arbejde med investeringer og ventureinitiativer på tværs af grænserne i Europa. Samarbejdsaftalen blev underskrevet i historiske rammer i den gamle universitetsbygning i Nørregade, hvor prorektor for Forskning og Innovation Thomas Bjørnholm skrev aftalen under sammen med de fem repræsentanter for sundhedsklyngerne.

Den kritiske masse skal mobiliseres
En af hovedkræfterne bag Health Axis Europe, Managing Director i BioRN Network i Heidelberg Christian Tidona, er enig i Ulla Wewers visioner.

- Hvis det europæiske sundhedslandskab skal markere sig internationalt og være konkurrence dygtige, er det afgørende, at vi mobiliserer vores stærkeste kræfter om et fælles mål. En strategisk alliance løfter vores fælles kompetencer op på et højere niveau og øger vores muligheder for at tiltrække internationale toptalenter, samt få del i vigtige forskningsmidler og venture capital, siger Christian Tidona og understreger, at tillid er en afgørende faktor i et samarbejde.

- Det er vigtigt, at vi kan bruge hinanden aktivt i vores arbejde, og at vi deler de samme ambitiøse visioner og tilgang til viden. På den måde kan vi få en afgørende stemme i fremtiden, når det gælder forskning, sundhedsøkonomi, sundhedspolitik og samfund.

Næste skridt i alliancens samarbejde bliver et møde i løbet af efteråret, hvor der skal fastsættes en strategi for de næste fem års arbejde.

Dekan Ulla Wewer via kommunikationschef Anéh Christina Hajdu tlf. +45 2122 2692), mail aneh.hajdu@sund.ku.dk

CEO Christian Tidona via Eva-Maria Gottmann, tlf.  + 49-6221-65456 0, mail eg@biorn.org