Forskere tilbageruller type 2 diabetes og fedtlever – Københavns Universitet

18. marts 2015

Forskere tilbageruller type 2 diabetes og fedtlever

FORSKNING

Forskere fra Yale Universitet har med støtte fra The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research reverseret type 2 diabetes og fedtlever hos rotter

Behandling af type 2 diabetes og relaterede følgesygdomme såsom fedtlever har længe været en stor udfordring.

Men nu har forskere fra amerikanske Yale School of Medicine med dansk støtte udviklet et præparat, der kan reversere type 2 diabetes og fedtlever hos rotter.

Holdet fra Yale ledes af professor Gerald I. Shulman, der også er videnskabelig direktør på The Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research på Københavns Universitet, som har støttet Yale-projektet. Resultaterne er netop offentliggjort i det amerikanske, videnskabelige tidsskrift Science.

Men Gerald I. Shulman og hans team har skabt bemærkelsesværdige resultater med udgangspunkt i et præparat, der oprindeligt blev brugt som slankemiddel for 70 år siden. Præparatet DNP (2,4-dinitrophenol) blev fortyndet, omformuleret og givet oralt til rotter med succes.

Gerald I. Shulman og hans team håber nu, at de gode resultater på sigt kan overføres til mennesker.

”På baggrund af disse lovende resultater stræber vi nu efter at kunne foretage yderligere undersøgelser og kliniske forsøg”, siger Gerald I. Shulman.

Du kan læse artiklen i Science her

Videnskabelig direktør Gerald I. Shulman
Mail: gerald.shulman@yale.edu