Forsmag på KIC EIT HEALTH giver store forventninger – Københavns Universitet

17. august 2015

Forsmag på KIC EIT HEALTH giver store forventninger

KIC

Københavns Universitet sendte tre deltagere på sommerskole som en tyvstart på KIC'en. Det gav gode erfaringer - og store forventninger

Netværk, erfaring og ikke mindst inspiration til, hvordan man får ført de gode idéer ud i livet.

Naja Vinding (nr. 2 f.v) og Holti Kellezi (nr. 2 f.h)var meget begejstrede for EIT Health Summer School

Københavns Universitet har denne sommer sendt tre repræsentanter af sted på en EIT Health Summer School som en slags tyvstart på den såkaldte KIC – Knowledge and Innovation Community – med fokus på ”Innovationer til et aktivt liv og en sund aldring", som universitetet er en del af og som støttes af EIT (European Institute for Innovation and Technology).

KIC'en starter først officielt i 2016, men allerede nu har de tre danskere altså fået en forsmag ved at deltage i sommerskolen, der foregik i juli. Omdrejningspunktet for kurset var netop de udfordringer den stadigt stigende gennemsnitsalder i Europa medfører og på, hvordan man skaber brugbare løsninger i et samspil mellem forskermiljøer og erhvervsliv. Deltagerne var henholdsvis en uge på Trinity College i Dublin samt på business School IESE i Barcelona, sammen med mere end 30 andre studerende på tværs af fag og nationaliteter.

To af KU-repræsentanterne har en baggrund fra SUND, og de er begge begejstrede for sommerskolen og for perspektiverne.

"Det var enormt lærerigt at være sammen med så forskellige mennesker på tværs af ikke bare fag, men også nationaliteter, hvor du er nødt til at samarbejde på en helt anden måde, end du er vant til. Men det mest fantastiske var næsten at opleve, hvor hurtigt man faktisk kommer til at samarbejde effektivt, selvom vi havde vidt forskellige baggrunde ", siger Holti Kellezi, der netop er færdiguddannet med en kandidat i molekylær biomedicin.

Holti Kellezi (nr2. f.v) i kreativ workshop på EIT Health Summer School

Vilde idéer

Deltagerne havde et intensivt program med både workshops, besøg hos et hospital med egen innovationsafdeling, oplæg fra succesrige entreprenører og fik til sidst konkrete værktøjer med hjem til hvordan man pitcher sin forretningsidé.

Naja Emborg Vinding, der er 9. semester-medicinstuderende medicin har også fået meget med fra sommerskolen.

"Vi hørte om alt lige fra entreprenørskab til projektledelse, og samtidig får vi et netværk på tværs lige fra biomedicinere til ingeniører. Det giver mig blod på tanden til at gå videre med mine egne vilde idéer. Hvordan søger jeg finansiering? Hvem skal jeg tage fat i? Det er blevet meget mere håndgribeligt", siger Naja Emborg Vinding, der også oplevede, at forsknings- og innovationsmiljøet i København har et godt navn udadtil og er et eftertragtet mål for udenlandske studerende.

De positive erfaringer glæder dekan Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, der også er Interim Director for Education i EIT Health.

"Det er dejligt, at vi på denne måde giver KU-studerende nye kompetencer og et internationalt netværk, samtidig med at vi kan tiltrække nye talenter hertil. Tanken er netop at etablere et økosystem, der skaber endnu flere muligheder for dem der har en entreprenør eller innovator i maven. Det er godt at høre, at det allerede spreder sig og bekræfter de store perspektiver og muligheder, der er i KIC'en", siger Ulla Wewer.

Læs mere om EIT Summer School på www.summerschool.eithealth.eu/en