Københavns Universitet bliver del af europæisk sundhedselite – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2015 > Health Axis Europe

26. august 2015

Københavns Universitet bliver del af europæisk sundhedselite

Health Axis Europe

Viden, vækst og visioner for fremtidens sundhed. Det er nøgleordene, når Københavns Universitet torsdag den 27. august 2015 kl. 14.00 formelt bliver en del af den strategiske alliance ”Health Axis Europe”. Alliancen samarbejder om at dele ressourcer på tværs af Europas grænser og styrke konkurrenceevnen med innovation inden for sundhedsområdet.

Københavns Universitet bliver en del af den strategiske alliance ”Health Axis Europe”. Alliancen består af sundhedsklyngerne Cambridge (England), Leuven (Belgien), Maastricht (Holland) og Heidelberg (Tyskland) og skal skabe sundhedsinnovation og vækst gennem viden og samarbejde.

"Ligesom de andre klynger i Health Axis Europe repræsenterer København en af de vigtigste rammer for biomedicinsk innovation i Europa," siger Christian Tidona, Managing Director i BioRN Network i Heidelberg og fortsætter: ”Baseret på vores seneste joint successer i EIT Health konsortiet ser jeg frem til langt flere tvær-europæiske projekter, som aktivt bidrager til at fremme sundhedsforskning og sundhedsinnovation i Europa”.

Københavns Universitet styrker sin internationale profil
”Health Axis Europe” blev dannet i 2011 og har til formål at facilitere og koordinere EU-finansieret forsknings- og udviklingssamarbejde. Derudover skal alliancen understøtte uddannelse af talentfulde forskere og arbejde med investeringer og ventureinitiativer på tværs af grænserne i Europa.

”Jeg glæder mig over denne aftale og ser store fordele i at være partner i sådan et unikt internationalt forum.  Samarbejdet giver anledning til, at førende forskere udvikler ideer og viden sammen, der skal føde nye projekter med stor betydning for fremtidens sundhed. Denne aftale er et værdiskabende resultat af KUs internationalisering og fokus på relationer og netværk indenfor sundhedsinnovation” siger dekan Ulla Wewer.

Alliancen bliver ledet og koordineret af Health Axis Europe Committee, som består af nøglepersoner fra sundhedsklyngerne og repræsentanter fra det lokale erhvervsliv samt forskere og politikere. Parterne i alliancen er Cambridge Biomedical Campus,  Leuven Universitet, BioRN Network i Heidelberg, Brightlands Consortium in Maastricht bestående af Maastricht University, the Maastricht Health Campus and the Chemelot Campus. Partnerne skal arbejde sammen og koordinere forskning og udvikling på tværs af grænser og skal samtidig støtte opstartsvirksomheder

Dekan Ulla Wewer via kommunikationschef Anéh Christina Hajdu tlf. +45 2122 2692), mail aneh.hajdu@sund.ku.dk

CEO Christian Tidona via Eva-Maria Gottmann, tlf.  + 49-6221-65456 0, mail eg@biorn.org