Professor Anders Juul modtager europæisk pris for sin forskning i hormonforstyrrende stoffer – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2015 > ESPE Research Award

05. oktober 2015

ESPE Research Award

Professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og klinikchef på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion Anders Juul har modtaget den europæiske forskerpris ESPE Research Award til den årlige ESPE konference i Barcelona.

Prisen er en international anerkendelse af Anders Juuls banebrydende forskning i hormoner og hormonforstyrrende stoffers betydning for børns vækst og pubertet og de tiltagende reproduktionsproblemer hos unge mænd. Hans omfattende forskningsindsats har senest har resulteret i oprettelsen af EDMaRC. Et internationalt forsknings og uddannelsescenter, der samler forskere og forskning i hormonforstyrrende stoffer fra hele verden.

Det er første gang en dansk forsker tildeles ESPE Research Award-prisen, som uddeles til den årlige konference om pædiatrisk endokrinologi afholdt af ESPE (European Society for Paediatric Endocrinology).

Professor Anders Juul er klinikchef på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion og leder af EDMaRC. Han har gennem etableringen af EDMaRC skabt grobund for, at dansk forskning i pigers tidlige pubertet, mandlig infertilitet og den høje forekomst af testikelkræft løftes op på et højt internationalt niveau.

Læs mere om EDMaRC og Anders Juuls forskning her.

EDMaRC Koordinator Dina Muscat Meng, tlf.: +45 35 45 18 65, mail: dina.muscat.meng@regionh.dk