Professor fra Institut for Klinisk Medicin blandt de mest citerede i verden – Københavns Universitet

15. oktober 2015

Professor fra Institut for Klinisk Medicin blandt de mest citerede i verden

Lars Køber er nationalt og internationalt anerkendt for sit arbejde med at undersøge og forbedre prognosen hos patienter med hjertesvigt og iskæmisk hjertesygdom. Han har gennem mange år ledet en lang række landsdækkende undersøgelser, der alle har haft til formål at forbedre overlevelsen for hjertepatienter.

Derfor er Lars Køber nu kommet med på listen over den ene procent af forskere, som er de mest citerede i verden. En liste som Thomson Reuter hvert år gør op.

- Når man citeres meget, er det fordi man har forsket og publiceret rigtig meget. Det er det lange seje træk, der gør, at man havner i toppen blandt de citerede. Jeg har forsket længe – det har alle de læger, der optræder på listen. Vi har forsket i mindst tyve år. Fælles for de fleste på listen er, at de har et udbygget samarbejde med kollegaer både nationalt og internationalt. Jeg har mange danske kollegaer, som har bidraget til min position, fortæller Lars Køber.

Lars Købers forskning har fokus på at forbedre behandlingen af patienter med hjertesvigt og iskæmisk hjertesygdom, som er sygdomme i hjertet, der skyldes forsnævring af de årer, der forsyner hjertet med blod.

- Behandlingen er meget bedre end for 20 år siden, men femårsdødeligheden er alligevel næsten 50 procent. Så vi har stadig meget at vinde, når alt for mange dør af hjertesvigt. Derfor er vores forskning vigtig – og derfor fortsætter vi, slutter Lars Køber af.