Professor og klinikchef Liselotte Højgaard bliver ridder af Æreslegionen – Københavns Universitet

08. maj 2015

Professor og klinikchef Liselotte Højgaard bliver ridder af Æreslegionen

ridder

Liselotte Højgaard udnævnes onsdag den 13. maj 2015 kl. 17.00 til ridder af Æreslegionen. Det sker på Den Franske Ambassade, hvor ambassadør, François Zimeray, foretager udnævnelsen på vegne af den franske regering.

Der står professor i medikoteknik på visitkortet, men egentlig ville Liselotte Højgaard hellere være journalist, da hun gik i gymnasiet. Som ung turde hun dog ikke tage springet, men valgte den trygge vej. Det belønnes hun for nu som mangeårigt bestyrelsesmedlem i den franske organisation for medicinsk forskning, INSERM, Institut Nationale de la Santé et de la Recherche Médicale, som uddeler 1 milliard euro til medicinsk forskning om året. Liselotte Højgaard er professor på Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet samt på DTU. Desuden har hun været formand for det medicinske forskningsråd i Europa, EMRC, som har base i Strasbourg. Blandt mange titler er hun også formand for Danmarks Grundforskningsfond.

Liselotte Højgaard har aldrig planlagt sit liv efter et bestemt mål, har hun tidligere udtalt, men alligevel har hun produceret mere end 350 publikationer. Hendes afdeling Klinik for klinisk fysiologi, nuklearmedicin og PET på Rigshospitalet med 150 ansatte og heraf 20 læger laver 130 videnskabelige artikler og 95.000 patientundersøgelser årligt.

"Frankrig kan lære meget af de metoder og den pragmatisme, som Liselotte Højgaard bibringer biomedicinsk forskning. Uden kritisk tilgang opnår man ikke det ypperste resultat. Liselotte Højgaard har med sin internationale erfaring og enestående talent bidraget til den biomedicinske forskning i både Danmark, Frankrig og i Europa. Hun har styrket relationen mellem Frankrig og Danmark. Vores to lande er allerede frontløbere i biomedicinsk forskning, men Liselotte Højgaard har i høj grad bidraget til at styrke denne position", siger Frankrigs ambassadør, François Zimeray.

"Det er en stor ære og glæde at blive ridder af Æreslegionen. Jeg har arbejdet i bestyrelsen for INSERM i snart mange år, og jeg har lært meget af den tidligere legendariske leder, præsident og generaldirektør André Syrota, der har udviklet INSERM- forskningen til at befinde sig i absolut verdensklasse. Frankrig er nu den førende nation på det medicinske område, når vi tæller modtagere af de prestigefyldte ERC-bevillinger. Det er en ære at modtage æresbevisningen fra Ambassadør François Zimeray, da han har en særlig plads i hjertet efter sin værdige optræden og hjælpsomme tale til alle os i Danmark efter terrorattentatet i København. Ambassadørens humanisme er forbilledlig", siger Liselotte Højgaard.

Tid: Onsdag den 13. maj 2015 kl. 17.00
Sted: Den Franske Ambassade, Kongens Nytorv 4, 1050 København K

For nærmere information og tilmelding til arrangementet kontakt venligst:

Den Franske Ambassade:
Guillaume Stahl, videnskabsattaché, 3338 4703, guillaume.stahl@diplomatie.gouv.fr eller Maj Dannemand, 3338 4700, mkd@institutfrancais.dk

Anette Amalie Juhl Lindschouw, kommunikationsattaché, 3367 0152, anette.lindschouw@diplomatie.gouv.fr