Professor Torben Hansen modtager Erhoff Prisen 2015 – Københavns Universitet

30. juni 2015

Professor Torben Hansen modtager Erhoff Prisen 2015

Erhoff Prisen

Torben Hansen, der er professor, PhD, på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter, er blevet tildelt Erhoff Prisen på 250.000 kroner for sin forskning i diabetessygdomme

Erhoff Prisen 2015 er blevet tildelt professor Torben Hansen som anerkendelse af hans meget nyskabende og klinisk betydningsfulde udforskning af arvelige årsager til diabetessygdomme. Overrækkelsen fandt sted den 17. juni på Carlsberg Akademiet i København.

Hæderen, der er en personlig pris på 250.000 kr., kan ikke ansøges men uddeles hvert år af den almennyttige Erhoffs Familiefond, hvis formål er at hædre en eller flere personer eller institutioner, der har ydet et særligt anerkendelsesværdigt arbejde og/eller en usædvanlig betydningsfuld indsats ved udforskning eller behandling af sygdomme.

"Torben Hansen er en original, kompetent og visionær forsker indenfor molekylær og translationel diabetologi samt diabetisk genetisk epidemiologi. Med sine grundige undersøgelser har han været ophavsmand til talrige opdagelser af molekylære årsager til metaboliske sygdomme", lyder det blandt andet i motivationen for uddelingen af prisen.

Om Erhoffs Familiefond
Thor O.A. Erhoff blev født i København 15. maj 1878 og 20 år gammel blev han rekrut i Livgarden. Erhoff gennemløb en militær karriere og blev i 1916 udnævnt til kaptajn i artilleriet. Forlod militæret i 1924 og blev direktør i virksomheden Dansk Gasaccumulator, en filial af et større svensk selskab, som siden skiftede navn til AGA. Thor Erhoff døde i 1939 og hans søn, Poul Erhoff, stifteren af Erhoffs Familiefond, var ligeledes i en periode direktør i industrigasselskabet. Fondens formål er at hædre en eller flere personer eller institutioner, der har ydet et særligt anerkendelsesværdigt arbejde og/eller en usædvanlig betydningsfuld indsats ved udforskning eller behandling af sygdomme.

Professor Torben Hansen
Mail: torben.hansen@sund.ku.dk