Stor international KU-konference sætter fokus på at kurere diabetes – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > NYHEDER 2015 > Diabeteskonference

02. oktober 2015

Stor international KU-konference sætter fokus på at kurere diabetes

Diabeteskonference

Eksperter i diabetes fra mange lande samles i næste uge i København. Årsagen er konferencen ”Islet Cell Plasticity in Diabetes Therapy”, som sætter fokus på diabetesforskning.

Helt specifikt drejer det sig om de insulin-producerende celler i bugspytkirtlen, som har mistet evnen til at udskille insulin, når man har diabetes. Den nyeste molekylærbiologiske forskning viser, at disse celler er mere plastiske, end man hidtil har antaget. Derfor skal der findes metoder til at øge antallet af insulin-producerende celler, så sygdommen kan kureres.

Professor Jens Høiriis Nielsen fra Biomedicinsk Institut for Medicinsk Biokemi, Københavns Universitet, er fagligt ansvarlig for konferencen, og det er Det Danske Diabetesakademi med støtte fra Novo Nordisk Fonden, der står bag økonomisk og organisatorisk. Konferencen foregår i samarbejde med Banting og Best Diabetes Centre i Toronto og Joslin Diabetes Center i Harvard, Boston.

”Det er hensigten med konferencen at vise, hvor langt vi er nået med at opklare de mekanismer, som kan få de hormon-producerende celler til at ændre egenskaber.  Jeg glæder mig til, at vi kan udveksle forskningsresultater med nogle af de førende eksperter på området og sammen diskutere, hvordan vi kommer videre mod en ny type behandling af sygdommen”, siger professor Jens Høiriis Nielsen.

Konferencen finder sted den 8. og 9. oktober 2015 i Carlsberg Museum. Læs mere om konferencen her.

Professor Jens Høiriis Nielsen, mail: jenshn@sund.ku.dk, tlf. +45 28 75 77 21