Ph.d.-uddannelsen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

SUND > Uddannelse > Ph.d.

Ph.d.-uddannelsen på SUND

Ønsker du at opnå en ph.d.-grad på SUND, skal du gennemføre en 3-årig forskeruddannelse. Du kan tage din ph.d. inden for discipliner som medicin, veterinærmedicin, farmaci, folkesundhed, molekylær biomedicin, medicoteknik, nanoteknologi og sundhedsinformatik.

PhD vejledning

Du gennemfører dit forskningsprojekt under vejledning af en erfaren forsker.

PhD kurser

Du anvender cirka et halvt år på at følge kurser. Det kan være kurser i specifikke fagområder, eller mere generelle kurser i fx basal statistik, epidemiologi og medical writing.

Undervisning og formidling

Som en del af ph.d.-uddannelsen er der krav om, at du øver dig i at formidle din forskning. Det kan fx være i form af undervisning eller præsentation ved konferencer.

Miljøskifte og udlandsophold

I løbet af de tre år, skal du samlet opholde dig mindst én måned i en anden forskergruppe, for at få erfaringer fra andre forskningsmiljøer og for at udvide dit netværk. Ph.d.-skolen anbefaler, at opholdet foregår i udlandet.

Afhandling og forsvar

Du afslutter ph.d.-uddannelsen med en afhandling, som du forsvarer offentligt. Afhandlingen bedømmes af forskere indenfor fagområdet. Efter endt ph.d.-uddannelse får du tildelt ph.d.-graden.