Oversigt over foredrag og øvelser – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Oplev SUND > For gymnasiet > Besøg med klassen > Oversigt over foredrag...

Oversigt over foredrag og øvelser

Vores forskere og undervisere har udarbejdet en række foredrag samt to øvelsesforløb, som alle er beregnet til niveauet i gymnasieskolen. Vi planlægger besøget ud fra dine ønsker til fagligt indhold.

Foredrag

Et besøg med foredrag varer typisk tre timer og består af to forskellige foredrag samt et oplæg fra en studerende, som fortæller om farmaceutstudiet og om PharmaSchool. For visse foredrag er det muligt at udvide foredraget med fx gruppearbejde, diskussion eller rundvisning i fremstillingslaboratorium. Der afsættes 75 min. til det udvidede oplæg.

Ønsker du en rundvisning på PharmaSchool, skal det nævnes i tilmeldingen. Rundvisning i forbindelse med dit besøg tilbydes kun på PharmaSchool, hvor alle oplæg foregår. Der er ikke mulighed for rundvisninger på vores andre campusområder.

Når du tilmelder din klasse til et besøg hos os, afgiver du et ønske om at komme på besøg på en given dag og tidspunkt. Vi kan ikke garantere, at vi kan arrangere jeres besøg, præcis som I ønsker. Vi gør alt, hvad vi kan, men vi er afhængige af både forskernes kalendere og ledige lokaler. Det lykkes heldigvis i det fleste tilfælde.

Når du tilmelder dig, er det en stor hjælp for os, hvis du skriver mulige alternative tidspunkter/dage for besøg i bemærkningsfeltet og prioriterer fem forskellige oplæg. Vi undersøger naturligvis først, om tidspunktet, du har angivet i selve tilmeldingen, kan lade sig gøre.

For at vi kan nå at planlægge besøget bedst muligt, skal tilmeldingen ske senest tre uger før den ønskede dag. Det er ikke muligt at tilmelde sig direkte hos de ansvarlige undervisere.

OBS. Vi beder om, at lærere, der skal rejse med DSB Skolerejser, først indsender ønsker om besøg, når ankomst- og afgangstid til København kendes.

NB! Det er ikke muligt at tilmelde sig direkte hos de ansvarlige undervisere.

Titel Tillæg (kan kun bookes i kombination med oplægget) Niveau

Biomakromolekyler - fremtidens lægemidler

De uheldige helte

Oplæg (45 min.)

Oplæg plus diskussion (75 min)

2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau

Etnobotanik og jagten på den forsvundne medicin

2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Fiskeolier - sand sundhed eller falsk markedsføring?  2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Fortællinger om EPO 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Fra hashforskning til fedmebehandling 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau

Fra Meskalin til medicin

Hjernens komplicerede signalveje: Fascinating Fantasy

2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Hvordan laver man lægemidler? 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Insulin - før, nu og i fremtiden 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Kampen mod smerterne 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Kræftforskning til havs 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Lægemidler mod hjernens sygdomme 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Medicinalkemi, neurotransmission og den røde fluesvamp 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Morfin - en 200 år gammel klassiker 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Peptidtransportører – når lægemidler skal bruge en taxi 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Stereokemi og lægemiddeludvikling 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Syntese af lægemidler Kan udvides til 2x 45 min. 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Sådan kommunikerer hjernens celler 2. eller 3.g med kemi og biologi på A eller B niveau
Virkelighed og videnskab

Oplæg (45 min.)

Oplæg plus diskussion (75 min)

Øvelsesforløb

Fremstilling af lægemidler

kl. 9.30 - 15.30

2. eller 3.g med på kemi eller

biologi på A eller B niveau

Spektroskopi
kl. 8.45 - 16.00 3.g med kemi på A niveau

Har du yderligere spørgsmål kontakt BesoegSUND@sund.ku.dk.