Medicinsk Museion

Medicinsk Museion loft

(U)synlig kulturnat

Kulturnatten på Medicinsk Museion skal i 2019 handle om at se og ikke se, og om det der er synligt og usynligt for os. Programmet vil byde på talks og aktiviteter, der sætter fokus på, hvordan menneskets øje fungerer, på kroppens usynlige inderside, og på hvordan sygdom og sundhed egentlig ser ud.

I løbet af aftenen tager forskere og museumsfolk et kig på den (u)synlig krop – både når den er sund og syg. Hør hvordan lægevidenskaben gennem historien har visualiseret kroppens ellers usynlige inderside, og oplev årets ph.d.-cup vinder Eline Palm Meldgaard fortælle om sin helt nye forskning i parasitter – kroppens usynlige fjender. Publikum kan også komme helt tæt på iøjnefaldende genstande, når museets konservatorer viser øjensamlingen frem: vi lover den vil få dig til at gøre store øjne.

Først på aftenen kan nysgerrige børn prøve kræfter med et liv uden syn, når de inviteres til at lære at læse og skrive, som blinde børn tidligere gjorde. Aftenen sluttes af med koncert af musiker og sangskriver Anders Hjernø, der gennem sin musik udforsker forholdet mellem mennesket og dets usynlige men overordentlige vigtige venner tarmbakterierne.


Tid og sted: Kl. 18.00-24.00, Bredgade 62, 1260 København