16. marts 2017

Steven Goldman om reparationer af hjernen i nyt DR-program

Hjerneforskning

Mandag den 20. marts kl 21.30 medvirker professor ved Center for Neuroscience Steven Goldman i første afsnit af programserien Moderne Mirakler på DR2, hvor han fortæller om sit arbejde med at bruge stamceller til behandling af sygdomme i hjernen.

Steven Goldman viser programvært Jason Watt mikroskopbilleder i et stamcellelaboratorium på Panum

Moderne Mirakler er en ny serie på DR2, hvor den tidligere racerkører Jason Watt udforsker ny, banebrydende teknologisk og videnskabelig udvikling. 

I første afsnit fortæller professor og hjerneforsker Steven Goldman fra Center for Neuroscience på SUND om mulighederne for i fremtiden at bruge stamceller til at reparere skadet væv i hjernen og på den måde behandle hidtil uhelbredelige neurologiske lidelser. Mens han fortæller, viser han Jason laboratorier, forsøgsmus og minus 144 grader kolde frysere med stamceller på Panum.

I programmet kan man også se, hvordan to personer, som er født døve – voksne Alex og to-årige Benjamin – nu kommer til at kunne høre. På Rigshospitalet kan de nemlig indoperere et såkaldt ”cochlear implant”, der kan overtage funktionen af et defekt indre øre. 

Udsendelsen kan ses mandag den 20. marts kl. 21.30 på DR2 og efterfølgende på dr.dk/tv.