6. juni 2017

SUND formidler forskning på Folkemødet

Folkemøde

Der skal debatteres sundhed, forskning og universitetets rolle i samfundet, når Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet inviterer inden for til forskningsformidling og debat i KU-teltet ved Indermolen på Folkemødet.

Antibiotikaresistens, lighed i sundhed, sundhedsmyter, retsmedicin og sund aldring. Det vrimler med interessante forskningshistorier og fascinerende videnskabsdebatter, når SUND som en del af KU’s tilstedeværelse på Folkemødet inviterer alle nysgerrige og videbegærlige folkemødedeltagere inden for i teltet på Indermolen.

Som en del af universitetets deltagelse i Folkemødet har KU valgt at stille skarpt på de forskere, der gennem tiden har gjort en stor forskel i videnskabens verden. Det sker gennem video-serien ”KU ændrer verden”, som bringer en række portrætter af KU-forskere, som har haft skelsættende betydning for moderne videnskabelige gennembrud. Se filmen om den danske læge og immunolog Niels K. Jerne her.

Kategori: Markedsføring

Lørdag aften er der også mulighed for at dyste om at blive Folkemødets skarpeste hjerne, når en række førende KU-forskere sammen med rektor Henrik Wegener og ordstyrer og hjerneforsker Peter Lund Madsen inviterer til underholdende og lærerig videnskabsquiz.

På Folkemødet vil SUND være repræsenteret med følgende arrangementer:

Torsdag d. 15. juni:

Kl. 14.25: Antibiotikaresistens – debat om fremtidens løsninger (G25 – Indermolen)

Kl. 15.30: Del dit syn på frivillighed (L1 Høiers Iscafé – Kirkepladsen)

Kl. 16.15: 3 skarpe om frivillighed (L1 Høiers Iscafé – Kirkepladsen)

Kl. 18.25: 600.000 flere ældre i 2040 - hvordan får vi råd? (G25 – Indermolen)

Kl. 19.30: Tredje halvleg – hvad drømmer seniorer om? (G25 – Indermolen)

Fredag d. 16. juni:

Kl. 10.30: Forebyggelse – en fælles indsats (G25 – Indermolen)

Kl. 12.25: Sunde vaner til et godt seniorliv (G25 – Indermolen)

Kl. 13.30: Fra vugge til krukke – science slam om lighed i sundhed (G25 – Indermolen)

Kl. 16.30: Robotter og virtual reality – debat om sundhedsuddannelser (G25 – Indermolen)