22. november 2017

Mærsk Tårnet og Campusparken vinder internationale priser

Priser

Mærsk Tårnet har vundet en fornem arkitekturpris ved World Architecture Festival i Berlin. Samtidig har Campusparken med tårnets grønne tage vundet landsskabsarkitekturprisen Scandinavian Green Roof Award.

Medarbejdere og studerende på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er beriget med funktionelle, smukke omgivelser, som nu har modtaget internationale priser.

Et skulpturelt og bæredygtigt tårn
Mærsk Tårnet har modtaget prisen for bedste projekt i kategorien “Higher Education & Research” ved World Architecture Festival, der netop er uddelt i Berlin. Fra juryen lød begrundelsen blandt andet, at det skulpturelle tårn er et begavet svar på en campusudvidelse, der udover at tilføre mange funktionelle og smukke kvadratmeter også har givet fakultetet og lokalområdet en smukt anlagt plads foran tårnet.

Ud over at være et nyt og markant vartegn på Nørrebro, er Mærsk Tårnet også Danmarks mest energieffektive laboratoriebygning og energistrategien omfatter bl.a. genbrug af energi fra ventilationsanlæg og opvarmning af sekundære rum med overskudsvarme fra primær anvendelse. 

Mærsk Tårnet er tegnet af C. F. Møller og udvider fakultetet med state-of-the-art forskningsfaciliteter og indbydende fællesområder.

Læs mere om prisen til Mærsk Tårnet

En park, der inviterer inden for
Omkring Mærsk Tårnet har landskabsarkitekterne SLA anlagt en smuk, grøn campuspark, der åbner fakultetet mod lokalområdet. For det flotte og innovative arbejde modtager SLA og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Scandinavian Green Roof Award 2017. 

Juryen fra The Scandinavian Green Infrastructure Association lægger blandt andet vægt på parkens klimavenlige design, der betyder, at det tætbebyggede byområde har fået et grønt område, der kan aflede store mængder vand ved voldsomme regnskyl. Campusparken rummer blandt andet en smuk lang sti, der zig-zag’er sig tværs gennem det grønne område og op over de lave bygninger af tårnet. De lave bygninger har desuden grønne tage. 

Læs mere om Green Roof Award 


Dronefilm af Mærsk Tårnet og Campusparken