20. april 2017

12 SUND-forskere modtager legater fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden

støtter hvert år dansk forskning inden for biomedicin, bioteknologi, almen medicin, sygepleje og kunsthistorie ved offentlige videns-institutioner. 12 dygtige forskere fra SUND har netop modtaget legater fra fonden i forskellige kategorier. Vi har bedt dem fortælle, med egne ord, hvad pengene skal bruges til, og hvorfor netop deres forskning er vigtig.

blå glasfacade med den tekst novo nordisk fonden

Se hele listen over bevillinger fra Novo Nordisk Fonden 2017

Til toppen

Excellens projekt for yngre forskere inden for endokrinologi og metabolisme

Formålet med legatmidlerne er at støtte excellente yngre forskere inden for basal, translationel og/eller klinisk endokrinologisk- og/eller metabolismeforskning.

Til toppen

Tandemprogrammet

Tandemprogrammet støtter et samarbejde mellem en basal og en klinisk forskningsleder for at øge omsætningen af grundforskning til klinisk praksis og vice versa.

Til toppen

Novo Nordisk Fondens postdocstipendier til forskning i udlandet

Stipendiet støtter yngre, ambitiøse forskere med et postdocstipendium til at udføre biovidenskabelig eller basal biomedicinsk forskning uden for Danmarks grænser.

Til toppen

Exploratory Pre-seed Grant

Pre-seed programmet er etableret for at stimulere entreprenørskab og udforske det kommercielle potentiale for forskningsresultater på et tidligt stadie. 

Til toppen

Mads Øvlisen Postdocstipendium – Kunst & Naturvidenskab

Stipendiet støtter talentfulde forskere og giver dem mulighed for at gennemføre forskningsprojekter, der yder et væsentligt bidrag til den kunsthistoriske og kunstneriske forskning i Danmark.

Til toppen

Kunsthistoriske forskningsprojekter

Legatet støtter kunsthistorisk forskning i Danmark og giver talentfulde forskere mulighed for at gennemføre ambitiøse projekter inden for kunsthistorisk forskning.