1. februar 2018

EU giver 1,9 millioner euro til internationalt Ph.d.-program

Bevilling

BRIC har modtaget 1.883.520 euro over fem år fra EU’s Marie S. Curie COFUND program til et nyt internationalt Ph.d.-program kaldet ’iMED’. Researchprogrammet skal træne Ph.d.-studerende i blandt andet iværksætteri og videnskabskommunikation og vil lægge stor vægt på internationalt samarbejde.


Ph.d.-programmet iMED kommer til at rekruttere 24 internationale Ph.d.-studerende. Lederen af programmet er Professor Anders Lund.

De studerende vil deltage i et ambitiøst, interdisciplinært researchprogram inden for biomedicin. Programmet fokuserer også på en bred karriereudvikling med træning inden for områder som iværksætteri, kommercialisering og videnskabskommunikation og vil inkludere mentoring-ordninger med tidligere ansatte fra BRIC.

”Jeg glæder mig rigtig meget til at implementere iMED-programmet. Vi sigter efter yderligere at udvikle de fantastiske rammer for Ph.d.-træning hos BRIC, og vi tror på, at vi med iMED kan rekruttere de bedste internationale talenter til programmet,” siger Anders Lund.

De 24 studerende bliver optaget i to hold med 12 studerende på hver. Det første hold begynder i starten af 2019. De vil officielt blive indskrevet på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet som en del af MoMeD Ph.d.-programmet.

MoMeD direktøren Kim Jensen glæder sig til at byde iMED deltagerne velkommen i MoMeD:

”Alle de studerende i iMED-programmet vil blive rekrutteret internationalt, have internationale ’co-supervisors’ og udføre forskningsophold i udlandet. iMED vil derfor bidrage til en øget internationalisering af MoMeD og hjælpe os med at øge den overordnede kvalitet af Ph.d.-programmet,” siger han.