14. maj 2018

Professor Guillermo Montoya valgt ind i fornemt selskab

Proteinforskning

Professor Guillermo Montoya fra Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research på SUND er blevet optaget i det eksklusive forskningsnetværk EMBO, der tæller 1.700 højtestimerede europæiske forskere, herunder 87 nobelprismodtagere.

I dag offentliggør EMBO (the European Molecular Biology Organization) listen over nye forskere, der er blevet valgt ind i det anerkendte molekylærbiologiske netværk af forskere, der bidrager til nye skelsættende erkendelser inden for sundhedsvidenskabelig forskning.

Professor Guillermo Montoya fra Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research bliver med medlemskabet hædret for sin forskning, der med avanceret biofysisk teknologi afdækker biomolekylers strukturer og giver indsigt i, hvordan man kan behandle DNA-skader og multiprotein-komplekser, der er involveret i mange forskellige sygdomme, herunder kræft.

”Jeg er meget beæret over medlemskabet i EMBO. Det er et fornemt netværk, hvor jeg kan udveksle erfaringer med de dygtigste forskere i verden. Et par af mine kolleger fra forskningscentret på SUND er allerede en del af EMBO og jeg er sikker på, at samarbejdet i EMBO kan yderligere styrke resultaterne inden for proteinforskningen i Europa”, siger professor Guillermo Montoya.

Professor Jiri Lukas, professor Matthias Mann og professor Søren Brunak fra Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research er også medlemmer af EMBO og glade for at byde Montoya velkommen i netværket. 

”Guillermo er en væsentlig drivkraft inden for proteinforskning med det højtavancerede Kryo-elektron mikroskop og hans resultater er afgørende for forskningssynergien her på centret. Jeg er sikker på, at både han og hans nye forskningsnetværk får stor gavn af hans medlemskab i EMBO”, siger centerdirektør og professor Jiri Lukas fra Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research. 

EMBO støtter talentfulde forskere på alle stadier i deres karriere og stimulerer udvekslingen af erfaringer mellem netværkets forskere. Hovedformålet er at styrke excellente forskningsresultater i Europa ved at skabe bro mellem de dygtigste kapaciteter inden for sundhedsvidenskabelig forskning. Netværket tæller 1.700 forskere, herunder 87 nobelprismodtagere 

”Montoyas udnævnelse er baseret på "anerkendelse af hans bidrag til videnskabelig ekspertise" og som "en hyldest til hans forskning og resultater", siger Maria Leptin, direktør for EMBO.

Montoya er forskningsdirektør for Protein Structure and Function Programme på Novo Nordisk Foundation Center for Protein Research på SUND og formand for ISBUC (Integrative Structural Biology at the University of Copenhagen). Montoya er desuden aktiv i flere internationale forskningsnetværk, herunder Cryonet-samarbejdet i Skandinavien. 

Læs hele pressemeddelelsen fra EMBO her. 

Kontaktinformation: 
Professor Guillermo Montoya

Telefon: +45 51 32 45 81
E-mail: guillermo.montoya@cpr.ku.dk