Nyt kunstværk skaber opsigtsvækkende passage gennem Mærsk Tårnet – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder > 2018 > Kunst i Mærsk Tårnet

08. juni 2018

Nyt kunstværk skaber opsigtsvækkende passage gennem Mærsk Tårnet

Kunst i Mærsk Tårnet

Den internationalt anerkendte kunstner, Alicja Kwade, står bag det nye kunstværk Pars pro Toto til Mærsk Tårnet. Kunstværket består af 13 stenkugler, der i forskellige størrelser og arter strækker sig i en passage fra Blegdamsvej gennem foyeren i Mærsk Tårnet til Nørre Allé.

Billede: (c) Studio Alicja Kwade.

Man kan sidde på dem, røre ved dem og gå igennem dem. Det nye kunstværk Pars pro Toto i Mærsk Tårnet er en fascinerende skulpturgruppe, der består af 13 stenkugler i størrelser fra 40 cm til 2,5 m i diameter. Kuglerne bliver placeret i en legende formation, der strækker sig fra Panums gangsti ved Nørre Allé gennem Mærsk Tårnets foyer og ud på pladsen til Blegdamsvej.

Stenenes materialer stammer fra Europa, Asien og Sydamerika og afspejler på den måde fakultetets internationale forskningsmiljø. Stenenes strukturer og lagdelinger, der er formet gennem millioner af år, bliver en form for tidslinje.

”Det ligger i kunststrategien for Mærsk Tårnet at reflektere virkelighedens foranderlighed og den som bygningen, videnskaben og menneskerne i tårnet rummer. Med sin rumlighed og sit internationale afsæt, fortolker det nye værk meget smukt denne tanke.  Det er jeg sikker på, vil glæde både studerende og medarbejdere på SUND”, siger dekan Ulla Wewer og understreger, at kunstværkets delvise placering på pladsen foran Mærsk Tårnet bliver en naturlig del af byrummet og en invitation til forbipasserende og gæster.

”As if God plays marble”

Den internationalt anerkendte kunstner bag værket, Alicja Kwade, beskriver selv sit værk som "As if God plays marble". Hun kommer oprindeligt fra Polen, men er i dag bosat i Berlin og udstiller overalt i verden. Ud over værket til Mærsk Tårnet har hun en soloudstilling på Charlottenborg til efteråret, hvor der også udgives en bog om hendes kunstneriske praksis.

Skulpturen installeres i december og indvies i januar 2019 sammen med den islandske kunstner Ragnar Kjartanssons videoværk til de indendørs arealer, der er en nytolkning af det traditionelle vægmaleri.

Billeder: (c) Studio Alicja Kwade.