Gå på opdagelse i forunderlig forskning til kulturnat hos SUND – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder fra SUND > 2018 > Gå på opdagelse i foru...

10. september 2018

Gå på opdagelse i forunderlig forskning til kulturnat hos SUND

Kulturnatten

Lyt til musikalske hjerterytmer, bliv kirurg for en aften, opklar et dødsfald, mød forvirrede sædceller, se dyr blive dissekeret og få et sus i maven, når du ser Københavns smukkeste udsigt fra 15. sal i Mærsk Tårnet.

Fredag 12. oktober klokken 18.00 åbner Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet dørene til en kulturnat, hvor forskere og studerende guider dig gennem en verden af fascinerende sundhedsforskning med fængende forelæsninger, minilaboratorier og koncerter tre steder i København.

Giftslanger, Science Slam og forhindringsbaner i Mærsk Tårnet:
Kom inden for i Københavns forskertårn og gå på opdagelse i de mange minilaboratorier, hvor du kan blive klogere på alt fra spiselige QR-koder, historien om ruslægemidler til giftige slanger. Prøv forhindringsbanen og få et tal på din fysiske alder, eller tag et dyk tilbage i farmaceuternes historie og prøv at trille dine egne piller. Der vil være mulighed for at teste dine evner som kirurg ved en simuleret operation, og hvis du har en detektiv i maven, kan du hos retsmedicinerne forsøge at opklare mystiske dødsfald.

Til Science Slam kan du høre tre forskere forklare langsom og indviklet forskning på blot tre minutter, og du kan komme helt tæt på kroppen, når professor Jørgen Olsen holder forelæsning og bogstaveligt talt quizzer med arme og ben. Hele aftenen vil der være guidede rundvisninger i Mærsk Tårnet, der rundes af med den spektakulære udsigt over København og Øresund fra 15. sal.

På lydsiden vil Nørrebro-koret Stefantastic optræde, og der inviteres til to koncerter, hvor man kan opleve hjertets forunderlige rytmer. Her bliver kunst kombineret med forskning i et sammenspil af futuristiske kompositioner fra bandet Detekt, smukke visuals fra kunsterne Laura Rathschau & Ruben Lisboa og oplæg fra professor Nicole Schmitt om et af kroppens mest vitale organer.

Tid og sted: Klokken 18.00-22.00, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Se programmet her.

En aften på Medicinsk Museion i frugtbarhedens tegn:
Mød forvirrede sædceller, livsfarlige fødsler og fostre til en aften med fokus på reproduktion og fertilitet. Lyt med, når forskere og museumsfolk stiller skarpt på mysterier forbundet med befrugtning, arv og fødsel, og hvordan den nyeste forskning i epigenetik vender op og ned på forestillingen om arv og miljø. Til sidst bliver aftenen sluttet af med en koncert med Bastionskoret i auditoriet.

Tid og sted: Klokken 18.00-24.00, Bredgade 62, 1260 København K. Se programmet her.

Zoologisk samling og dissekering af dyr på Frederiksberg:
Den gamle veterinærskole åbner dørene for en aften med spændende foredrag, dissekering og rundvisninger. Se Den Zoologiske Samling, og oplev for første gang de gamle staldbygninger. Vær med, når der bliver dissekeret dyr i Anatomisalen, og bliv klogere til foredrag om alt fra dyrenes parasitter, veterinærhistorie til husdyrenes udvikling og knogler.

Tid og sted: Klokken 18.00-22.00, Grønnegårdsvej 7, 1870 Frederiksberg C. Se programmet her.

Praktisk: Der skal bruges kulturpas for at komme ind i Mærsk Tårnet, på Frederiksberg og Medicinsk Museion. Billetter til rundvisninger i Mærsk Tårnet på Kulturnatten bliver frigivet 2. oktober klokken 12.00 hos billetto.dk. Se hele programmet og find kulturpas på Kulturnattens hjemmeside.

Pressemedarbejder Cecilie Krabbe
Telefon: +45 93565911