12. december 2018

Forskning i diabetes belønnes med Nordiska Medicinpriset

Pris

Juleen R. Zierath, professor og direktør i Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research modtager i år Nordiska Medicinpriset for sine fremragende bidrag til forskning i diabetes. Hun deler den med professor Patrick Rorsmann fra Göteborgs Universitet.

Nordiska Medicinpriset er en af nordens største priser til medicinsk forskning, og siden 1999 er den hvert år blevet uddelt  til en eller flere forskere for særligt enestående videnskabelige indsatser.

I år uddeles den til Juleen R. Zierath, professor og direktør for Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research for hendes bidrag til diabetesforskningen. Prisen består af 750.000 svenske kroner. Den anden modtager er i år professor Patrick Rorsmann fra Göteborgs Universitet.

Stiftelsen bag prisen skriver i deres motivering om begge modtagere: ”For deres internationalt ledende forskning i diabetes, som har skabt en omfattende videnskabelig viden om de grundlæggende mekanismer bag udvikling af diabetes, som skaber forudsætningerne for nye behandlingsmuligheder for denne sygdom.”

De skriver derudover individuelt om Juleen R. Zierath, at hun modtager prisen, ”for sine translationelle studier af de cellulære og molekylære mekanismer bag udvikling af insulinresistens ved type 2 diabetes samt for at klargøre de molekylære mekanismer bag de positive effekter af fysisk træning på glukosemetabolismen genudtryk i skeletmusklerne.”

Nordiska Medicinpriset uddeles til mandag d. 28. Januar 2019 i Folksams lokaler på Bohusgatan i Stockholm.

Læs mere om prisen hos Folksam.

For yderligere information
Björn Rydevik, professor, ordførende i Stiftelsen för Nordiska Medicinpriset,