Unge forskere modtager flotte bevillinger fra Danish Diabetes Academy – Københavns Universitet

sund.ku.dk > Nyheder fra SUND > 2018 > Unge forskere modtager...

06. december 2018

Unge forskere modtager flotte bevillinger fra Danish Diabetes Academy

Bevillinger

11 unge, talentfulde forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, modtager ph.d.- og postdoc-stipendier på mellem 1,1 og 1,2 million kroner. Det er Danish Diabetes Academy, som har uddelt bevillingerne.

Danish Diabetes Academy (DDA) har uddelt bevillinger til unge forskningstalenter, hvor en stor gruppe forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, er blandt modtagerne. Bevillingerne er på henholdsvis 1,1, og 1,2 millioner kroner og skal bruges til at gennemføre ph.d.’er og postdocs.

”Det er rigtig flot, at så mange dygtige, unge forskere hos os modtager et stipendie fra Danish Diabetes Academy. Det understreger de stærke forskningsmiljøer og talentlag, vi har,” siger Ulla Wewer, dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

De unge forskere kommer til at sætte aftryk i forskningsverdenen både internationalt og nationalt, mener professor Allan Flyvbjerg, bestyrelsesformand for DDA, centerdirektør på Steno Diabetes Center Copenhagen og professor ved Institut for Klinisk Medicin Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet.

”Vores internationale bedømmere siger, at de aldrig har set så fantastisk et kompetent felt og så hård en konkurrence,” siger han i en pressemeddelelse fra Danish Diabetes Academy.

Hos Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er der otte forskere fra Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR), der har modtaget et stipendie, og en fra Biomedicinsk Institut, der også er tilknyttet Biologisk Institut ved Science. De to sidste skal indskrives på fakultetet som ph.d.-studerende.

Tre forskere modtager et toårigt postdoc-stipendie, og otte modtager et ph.d.-stipendie. Områderne, som modtagerne skal forske i, spænder over alt fra forskning i genetisk regulering af vægtforøgelse, kroppens brune fedt, metabolisme til betaceller.

Danish Diabetes Academy har ved denne uddeling uddelt i alt 30 millioner kroner til 22 forskere, der skal bruges til at gennemføre ph.d.’er og postdocs. Derudover har fire gæsteprofessorer modtaget en bevilling. Læs nedenfor, hvem fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet der har modtaget en bevilling fra Danish Diabetes Academy:

Toårigt posdoc stipendie på 1,2 millioner kroner
German D. Carrasquilla, CBMR.
Kaja Plucinska, CBMR.
Seyed Mojtaba Ghiasi, Biomedicinsk Institut og Biologisk Institut.

DDA co-finansieret ph.d.-stipendium på 1,1 million kroner
Anna Korsgaard Berg, Børne- og Ungeafdelingen, Herlev og Gentofte Hospital, indskrives som ph.d. på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Anne Lundager Madsen, CBMR.
Anna S. Hassing, CBMR.
Hermina Jakupovic, CBMR.
Jens Lund, CBMR.
Mark Preben Lyngbæk, Centre for Physical Activity Research, Rigshospitalet, indskrives som ph.d. på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.
Mads Thue Fejerskov Damgaard, CBMR.
Mette Ludwig, CBMR.