27. februar 2019

Dødssyg podcast om epidemier har ramt Danmark

Historie

Livsfarlige epidemiske sygdomme som pest, kopper, kolera og AIDS har sat tydelige aftryk i danmarkshistorien. I den nye podcast-serie ”Død og diagnose” kaster lektor ved Medicinsk Museion på Københavns Universitet Adam Bencard lys over danskernes kamp mod bakterier og vira gennem tiderne.

Tuberkulose, pest og kopper – epidemier har hærget siden civilisationens begyndelse. Så meget, at de har formet vores kultur og vores samfund. Podcast-serien Død & Diagnose fortæller historier om ufattelige dødstal, men også store fremskridt, samfundet og lægevidenskaben har gjort i kampen mod bakterier og vira. Serien starter med pesten i 1347 og slutter 10 afsnit senere et stykke ind i fremtiden.

Kom indenfor i en verden af blod, bræk, bylder og betændelse, og hør hvordan dødstrusler kan være en motiverende faktor til fremskridt og om årsagerne til, at menneskeheden er her endnu.

Hør om vandrende køer som behandling mod kopper, røg i skridtet mod kolera og spadsereture ved vandet mod tuberkulose. Og om effektive karantæner, virksomme vacciner og livreddende kirurgi.

Podcasten henvender sig til alle, der gerne vil vide mere om behandlinger og sygdom i historisk perspektiv – og hvordan den historie har været med til at danne de forestillinger om krop, sundhed og sygdom, som vi bærer rundt på i dag.

’Død & Diagnose’ med lektor Adam Bencard ved Medicinsk Museion, Københavns Universitet er produceret af Mikkel Andreas Beck og David Birch med støtte fra Lundbeckfonden. Find den, hvor du henter dine podcasts eller på Medicinsk Museions hjemmeside.

Gå til podcast på Apple-enhed.

Lektor Adam Bencard, Medicinsk Museion, Københavns Universitet
Email: adab@sund.ku.dk