7. februar 2019

Talentprogram skal hjælpe til nye løsninger i sundhedssektoren

Fellowship Program

Over de næste fem år skal kreative talenter gå fra at være fagspecialister til at være entreprenante innovationsledere. Det er hovedtanken bag det nye BioMedical Design Novo Nordisk Foundation Fellowship Programme, der for første gang har ansøgningsfrist i slutningen af marts.

Det er cirka et halvt år siden, at Århus Universitet og Københavns Universitet offentliggjorde deres nye tværfaglige talentprogram BioMedical Design Novo Nordisk Foundation Fellowship Programme. Programmet er en fuldtids efteruddannelse over 10 måneder, som giver kompetencer og viden til at byde ind med de nyeste løsninger til sundhedssektoren.

Med et optag på 16 fellows hvert år tilbyder programmet en særlig eksklusiv uddannelse til kandidater med joberfaring fra en variation af brancher, men med én ting til fælles: De ønsker at gøre en forskel for den fremtidige sundhed i verden.

Ambitionen bag programmet er at opspore innovative talenter og give dem de rette værktøjer til at få en god proces i gang. Programmet er inspireret af et tilsvarende på Stanford University og lægger vægt på at klæde kandidaten på til at kunne identificere vigtige behov i sundhedssektoren, opfinde nye teknologier, implementere teknologierne og kunne få dem til at leve på et marked.

”Gennem de seneste år har SUND etableret en række vigtige initiativer, der skal fremme innovations- og entreprenørskabstankegangen hos vores unge forskere. Talentprogrammet er en vigtig del af dette setup med en målsætning om at skabe exceptionelle innovationsledere i krydsfeltet mellem det offentlige sundhedssystem, universiteterne og industrien. Jeg håber, at mange vil ansøge om at blive en del af programmet, og at det vil føre til nye interessante innovationsprojekter”, siger prodekan for Innovation og Samfundsrelationer, Trine Winterø.

Ansøgningsfristen er 31. marts 2019.

Læs mere om programmet her.