27. april 2019

Parasit-forsker vinder Ph.d. Cup 2019

Ph.d. Cup

Eline Palm Meldgaard fra Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab vandt fredag aften Ph.d. Cup 2019. Hun vandt for præsentationen af sin Ph.d. om parasitinfektioner. Det handler om orme, og om hvordan vi skal blive bedre til tackle de hårdføre parasitter.

Vi skal lære at forstå de lange, slimede og snedige orme, der lever i alt for mange grise herhjemme og i tropiske lande. Også selvom de ligner noget fra en gyserfilm.

Det ved publikum fra et fyldt Studie 2 i DR Byen og Forsknings- og Uddannelsesminister Tommy Ahlers (V) nu. De var nemlig vidne til, at Eline Palm Meldgaard fredag vandt Ph.d. Cup 2019, der er en populærvidenskabelig konkurrence om at formidle sin forskning bedst.

31-årige Meldgaard vandt årets Ph.d. Cup 2019 efter et intenst træningsforløb, som kulminerede i en tre-minutters præsentation på scenen i DR Byen. Hun vandt for sin levende præsentation af hendes egen forskning i lange, slimede parasitorme.

Showet blev vist fredag aften på DR2. Juryen bestod af minister Tommy Ahlers, institutleder Maja Horst og filosofiprofessor Vincent Hendricks.

(Foto: Thomas Nielsen)

Eline Palm Meldgaard er kandidat i parasitologi og afleverede sidste år sin Ph.d. Til dagligt arbejder hun som mikrobiolog hos ALK Béllo.