5. november 2019

Professor fra Københavns Universitet udpeget til bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Fonde

Mette Marie Rosenkilde fra Biomedicinsk Institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet skal fremover være en del af Danmarks Frie Forskningsfond, som er med til at udvælge og finansiere risikovillige forskningsideer over hele landet.

Professor Mette Marie Rosenkilde

Fra årsskiftet får Danmarks Frie Forskningsfond tre nye bestyrelsesmedlemmer. Et af dem er professor Mette Marie Rosenkilde fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Sammen med otte andre bestyrelsesmedlemmer skal hun dermed lede Danmarks Frie Forskningsfond ind i 2020, hvor fonden blandt andet står over for at skulle formulere en ny, treårig strategi.

"Jeg er utrolig glad og beæret over denne bestyrelsespost, og ser frem til det vigtige arbejde med at styrke vilkårene for den frie forskning i Danmark," siger Mette Marie Rosenkilde.

Grundforskning for en årlig milliard

Danmarks Frie Forskningsfonds primære formål er at yde økonomisk støtte til originale idéer og initiativer i dansk forskning. Hvert år giver fonden omkring 400 bevillinger til forskningsprojekter, som samlet beløber sig til knap en milliard kroner.

Desuden rådgiver fonden uddannelses- og forskningsministeren, regeringen samt Folketinget i forskningsspørgsmål.

Fondens indsats sker i bestemmelse med 75 rådsmedlemmer fordelt på fem forskningsfaglige råd. Et af dem er rådet for Sundhed og Sygdom, hvor syv ud af atten pladser fra årsskiftet vil være besat af forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Rådsmedlemmer udpeges af fondens bestyrelse efter indstilling fra forskningsmiljøerne, mens bestyrelsesmedlemmer udpeges af den siddende forskningsminister. I begge tilfælde vælges repræsentanterne for en fireårig periode med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Professor Mette Marie Rosenkilde
(+45) 30 60 46 08