08. november 2019

Skilsmisse-app får Innovationsprisen 2019

Innovationsprisen

Lektor Gert Martin Hald tildeles i dag Innovationsprisen 2019 for sit arbejde med den digitale skilsmisseplatform SES. Københavns Universitets innovationspris bliver hvert år givet til en forsker, der har gjort en særlig indsats for at skabe ny viden til direkte anvendelse i samfundet.

Platformen SES (Samarbejde efter skilsmisse) tager skilsmissepar i hånden og giver gennem et digitalt forløb råd og vejledning til, hvordan de selv og ikke mindst eventuelt involverede børn kommer godt igennem en skilsmisse. Forløbet har siden april i år været obligatorisk for skilsmissepar med børn under 18 år.

SES er udviklet af forskningsgruppen ’The Sexuality, Interpersonal and Reproductive Research Group’ fra Institut for Folkesundhedsvidenskab på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet med lektor Gert Martin Hald i spidsen. Gruppens arbejder bliver nu anerkendt med en fornem pris fra Københavns Universitet, Innovationsprisen 2019 til stor glæde for Gert Martin Hald.

”Visionen med vores forskning er at omsætte alle de tal og statistikker, vi har indsamlet, til noget konkret og brugbart for samfundet. Med SES er vi lykkedes med netop det, og derfor er jeg også meget stolt af, at vi modtager årets Innovationspris,” siger han.

Gruppen er indstillet til prisen af institutleder ved Institut for Folkesundhedsvidenskab, Steffen Loft. Ifølge ham er SES fremragende eksempel på et innovativt og vedkommende forskningsprojekt, der kommer ud at leve i samfundet.