11. december 2019

Ni bevillinger til forskning i diabetes

Bevillinger

Danish Diabetes Academy uddeler 16,6 millioner kroner til i alt tretten diabetesforskere og tre gæsteprofessorer. Ni af modtagerne er tilknyttet Københavns Universitet.

Danish Diabetes Academys logo: En blå ring samt navnet i blå tekst

Ni læger og forskere tilknyttet Københavns Universitet modtager i alt 10,35 millioner kroner til forskning i diabetes.

Otte modtagere er fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, mens en enkelt er fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. Pengene kommer fra Danish Diabetes Academy (DDA) og er en del af en større pulje på 16,6 millioner kroner.

Bevillingerne er givet til i alt 13 unge diabetesforskere med forbindelse til henholdsvis Rigshospitalet, Nordsjællands Hospital, Steno Diabetes Center Copenhagen, Aarhus Universitet, Odense Universitetshospital og altså Københavns Universitet.

Hertil kommer tre gæsteprofessorer fra henholdsvis Australien, Storbritannien og Østrig.

Klinikere i kikkerten

Ifølge Danish Diabetes Academy har ansøgningerne i årets bevillingsrunde især blandt klinikere været ”af ekstraordinær høj kvalitet”.

Det har sat sit præg på uddelingerne, som i høj grad er gået til forskning med klinisk fokus og til læger i kontakt til borgere med diabetes eller med risiko for at udvikle sygdommen.

”De står midt i virkeligheden, med patienter med psykiske og fysiske problemer, med den øgede risiko for hjertesygdom og med brug for hjælp til at tackle overvægt og fedtlever,” siger formanden for DDA, professor Allan Flyvbjerg, der også er centerdirektør for Steno Diabetes Center Copenhagen.

Danish Diabetes Academy blev stiftet i 2012 og er støttet af Novo Nordisk Fonden. Akademiets formål er at uddanne fremtidens diabetesforskere og –behandlere.

Læs mere om de ni modtagere fra Københavns Universitet og deres projekter ved at klikke/trykke på navnene herunder:

Kommunikationskonsulent Anders Buch-Larsen
(+45) 93509424