10. marts 2020

SUND-studerende bør blive hjemme efter coronasmitte

Coronavirus

En studerende på SUND er blevet konstateret smittet med COVID-19. Personer der var til stede i Studenterklubbens fredagsbar på Panum fredag d. 6. marts eller havde undervisning med den smittede torsdag og fredag bør blive hjemme i 14 dage ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed.

Coronavirus 3D illustration

SUND er den 10. marts 2020 blevet kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi der er konstateret smitte hos en studerende på fakultetet.

Den studerende har været til undervisning i sidste uge og i Studenterklubbens fredagsbar den 6. marts på Panum i tidsrummet kl. 11-21.

Styrelsen for Patientsikkerhed har foretaget smitteopsporing og vurderet risikoen for smittefare.

Deres vurdering er, at studerende, der har været sammen med den smittede torsdag og fredag, skal blive hjemme i 14 dage.

Det gælder for følgende studerende:

• Studerende der var til stede Studenterklubbens fredagsbar på Panum i tidsrummet kl. 11-21 fredag den 6. marts.
  • Studerende der var til undervisning med den smittede studerende torsdag den 5. marts og fredag den 6. marts. Studieadministrationen vil kontakte de studerende, som er på hold med den pågældende studerende.

Hører du til disse grupper, skal du blive hjemme, selvom du ikke har symptomer som hoste eller feber.

Du kan læse styrelsens pressemeddelelse, der også beskriver karantæneforhold nærmere

Hvis du ikke hører til de ovennævnte risikogrupper, vurderer Styrelsen, at du ikke skal blive hjemme.

Får du symptomer som hoste og feber, skal du kontakte egen læge.

Har du spørgsmål til, hvordan situationen påvirker dit studie?

Så kan du finde spørgsmål og svar på KU’s intranet for medarbejdere og studerende

Du er også velkommen til at ringe eller skrive til studievejledningen i SUND Studieinformation.