1. april 2020

Bevilling til at teste inhalationsbehandling af Covid-19

Coronavirus

Forskere på Københavns Universitet har netop modtaget en bevilling på 2,4 millioner til at undersøge, om en eksisterende, antimikrobiel opløsning kan bruges til at behandle luftvejsinfektioner som Covid-19. Bevillingen kommer fra virksomheden SoftOx Solutions AS, som i samarbejde med forskere fra Københavns Universitet har udviklet opløsningen.

Sammen med Københavns Universitet har virksomheden SoftOx Solutions AS udviklet en antimikrobiel opløsning, der er beregnet til behandling af infektioner i huden. Teknologien har dokumenteret effekt mod virus og bakterier.

Derfor har forskerne nu anmodet om og fået en bevilling på 2,4 millioner fra virksomheden til at undersøge, om SoftOx også kan bruges til at behandle overfladeinfektioner i slimhinder og luftveje. En sådan behandling kan være relevant for behandling af den verserende luftvejsvirus, SARS-CoV-2. Det fortæller Thomas Bjarnsholt, professor i bakteriologi ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

”Målet er at teste, om opløsningen kan forstøves til små partikler, der kan inhaleres, og som kan forebygge og behandle infektioner i luftvejene forårsaget af virus og andre mikrober. Teknologien og anvendelsen vil først blive testet i en dyremodel for at dokumentere, at den er sikker for slimhinder og lungevæv. Efter grundige test i dyr og nødvendige godkendelser fra relevante myndigheder sigter vi efter at kunne gennemføre de første kliniske studier i patienter med aktuel luftvejsinfektion,” siger han.

Thomas Bjarnsholt er en del af SoftOx Solution AS’ videnskabelige team og har været med til at udvikle opløsningen.